DIY: Kanada (õuna, rabarberi, mustika, vaarika - sinu valitud maitsega) kook
september 30, 2014Kui ma paar nädalakest tagasi oma sõbrannalt imehead õunakooki maitsta sain ei piirdunud ma mitte ainult ühe koogitüki vaid ka kogu retsepti lunimisega. Nüüd kui ma seda kooki 3 korda teinud olen, siis sain aru, et tegelikult on see üks unikaalne retsept, mille sisse võib panna ükskõik mida hing ihaldab. Mina olen teinud näiteks õuntega ning rabarberitega (rabarberikook tuli nii mõnusalt hapukas!!:) ), kuid kindlasti sobivad sinna imehästi ka vaarikad, mustikad, maasikad ning veel paljud teised marjad/puuviljad (kusjuures rosinatega võib ka see kook imehea tulla!). Ning ei suuda mina teie eest seda imelist retsepti varjata ja loodan, et homme või juba täna on minu lugejate köögid mõnusat koogilõhna täis, sest see on väärt proovimist! :)
Kanada (sinu valitud täidisega)kook
- 180 g nisujahu (3 dl)
- 0,5 tl soola
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl jahvatatud kaneeli
- 85 g suhkrut (1 dl)
- 1 muna
- 1,5 dl piima
- 50 g sulatatud võid
- 3 õuna või 3 peotäit marju või 2 pikka rabarberivart või midagi muud põnevat (tegelikult pane kõike tunde järgi)
- 4 sl pruuni suhkrut (võib olla ka tavaline suhkur)
- 3 sl nisujahu
- 1 tl jahvatatud kaneeli
- 2 sl võid
Klopi omavahel muna, piim ja veidi jahtunud sulavõi. Lisa kuivainesegule koos tükeldatud õuntega.
Pane tainas võitatud koogivormi (24 cm läbimõõduga).
Haki katteained noaga sõmeraks ja puista ühtlaselt koogile.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks ja kook on pealt kenasti kuldne.
0 comments