Elust enesest: hoolitse ka nende eest, kelle jaoks toidu hankimine enam nii kerge pole

november 09, 2014

Kuna umbes kuuaega tagasi kiskusid ilmad päris päris külmaks, hakkasid mu aknataga ka sel aastal vanad "sõbrakesed" endast märku andmas käima.

Nimelt olin ma eelmisel aastal ostnud lindudele toidupalle ning neid terve talv nendega hellitanud ja huvitaval kombel teadsid nad ka sel aastal, et siit miskit head-paremat põske saab pista.
Ei jäänud mul muud üle, kui minna esimesse poodi hirmuga toidupallikesi otsima, sest arvasin, et ehk on aeg liiga varajane ning neid ei toodetagi veel, kuid Maksimarketis olid pallikesed ilusti olemas ja hind jäi umbes 1,5 euro vahele, pakis sisaldus 4 pallikest.
Selleks, et omale aknataha mitmekümneid sõbrakesi saada piisab vaid naela seina löömisest ja pallikese selle otsa riputamisest.
Minul kulus maksimaalselt tund, kui juba olid esimesed maiasmokad kohal ja suure rõõmuvidinaga palli küljes askeldasid.
Neid on nii tore jälgida ja igahommikune äratus linnuheli saatel on garanteeritud (mõni hommik suudab see küll paras põrgu olla) :D
Nüüdseks on minu toidu"lauale" kogunenud ka varblaseid ja tihaseid ja nende askeldamist on alati põnev jälgida ning ka endal teeb see tuju rõõmsamaks, kui kasulik saab nendele väikestele olevustele olla.
Kuid kindlasti ei tohi linnukesi unarusse jätta, sest nad ju teavad, et just selle akna tagant saab midagi ja kui pallike on otsa saanud saate kuulda mõnusat nokaga koputamist majaseinale või aknalauale väljendamaks oma tühja kõhukest.
Ning ärge laske end heidutada sellest, et mõnikord linnukeste vahel kakluseks läheb, see on tegelikult päris naljakas vaatepilt! :D

Tänane postitus sai küll veidike teistmoodi ja pole otseselt iluga seotud, kuid see on kõik selleks, et märkaksite ka neid kõige pisemaid meie endi keskel ja saaksite kogu oma perele silmailu ja rõõmu pakkuda! :)
Eliise

You Might Also Like

2 comments

  1. Armas, et sellisele asjale tähelepanu juhid. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, sest sellest räägitakse kuidagi nii vähe ja samas sain ka läbi postituse oma emotsioone ja rõõmu kirjeldada! :)

      Kustuta