Toidujuttu: Valio Alma uudistooted magusasõpradele

juuli 26, 2015

Taaskord sain proovida Valio uusi piimatooteid ning seekord oli minu tootekotike pungil magusatest uudistoodetest, millele ainuüksi mõtlemine ajab magusaisu peale. Uudistamist on hapukate maitsete armastajatele, šokolaadinautlejatele ja iirisesõpradele...

Räägin teile pohlakoogimaitselisest jogurtist, Muah šokolaaditükkidega Stracciatella koorejogurtist ning iirise-rosina kohupiimakreemist, millest on juba varemgi sutsukene juttu olnud. Kuna üks toodetest on nüüdsest minu lemmik külmkapiriiulil, siis alustan kohe kõige suuremast üllatajast :)

1) Valio Alma Muah koorejogurt Stracciatella
See koorejogurt on küll "Muahh kui hea!!" ütlen mõttes mina ning ka teised, kes minu köögilaualt seda mekkida said. See erineb täielikult tavalistest jogurtitest, esiteks seetõttu, et see on oma koostiselt juba kordades paksem ning mina ei kujutaks seda eriti hästi koos mõne teise lisandiga (puuviljad, müsli), sest see on juba ise niivõrd rammus, paks ja toitev, et lisandeid korraliku kõhutäie saamiseks vaja polegi. Teine põhjus, miks see erineb kõikidest teistest jogurtitest on see, et ma ei ole kunagi varem proovinud jogurtit, milles oleksid nii suured šokolaaditükid, et need lausa hambaall krõmpsuksid - nii nii hea!!
Minu jaoks on see olnud küll päästerõngaks olukorras, mil on tappev magsuaisu, sest tõesti piisab vaid paarist suuremast ampsust ning magusaisu saab koheselt rahuldatud selle rammususe ja magusate šokolaaditükikeste pärast. Kusjuures koorejogurtis on õrnalt tunda ka vaniljemaitset :)


2) Valio Alma pohlakoogimaitseline jogurt
Vastukaaluks magusale ja rammusale Muah koorejogurtile on aga pohlakoogimaitseline jogurt. Ma pole küll varem pohlakooki söönud, kuid kui jogurti maitse peaks sellele väga ligilähedane olema, siis julgen arvata, et tegu on imehea koogiga! Jogurt on piisavalt hapukas ja kui Muah jogurt oli hea lihtsalt söömiseks, siis marjamüsliga moodustab pohlakoogimaitseline jogurt ideaalse koosluse!
Jogurti sees on näha pisikesi pohlatükikesi ning jogurtil on armas punakas-roosakas värvus. Topsitäis pohlakoogi jogurtit on olnud minu nii mõnegi päeva hommikumenüüs, et äratada maitsemeeled kerge, kuid samas hapuka magustoiduga :)

3) Valio Alma iirise-rosina kohupiimakreem
Pöördume tagasi magusamate nootide juurde! Iirise-rosina kohupiimakreemist rääkisin veidike juba mõned kuud tagasi, kui see oli pakendatud armsasse pühadepakendisse. Tegelikult ma eriti suur rosinasõber pole ning jogurtit peale rosinaid puistata ei tihkaks ilmselt eales, kuid selle kohupiimakreemi sisse sobivad need küll päris kenasti. Iiris muudab maiste küll üsnagi magusaks mistõttu on pallike seda kohupiimakreemi piisav magustoit.
Minu jaoks jäi see ehk liiga magusaks ning iirise maitset oli ehk liiga tugevasti tunda mistõttu piisas vaid väga vähesest, et magusaisu rahuldatud saaks, kuid jällegi kiitsid seda kõik teised, kes minu "testigrupis" olid ning 3 kohupiimatoru "kadusid" mu külmkapist kõige kiiremini.... 

Aitäh Valiole põnevate toodete eest ning kindlasti piiluge ka nende põnevasse retseptikogusse: http://www.valio.ee/retseptid

Ilusat uue nädala algust! :)
Eliise




You Might Also Like

0 comments