DIY: unenägudepüüdja

detsember 03, 2013

Minu DIY projektid on millegi tõttu vahele jäänud nüüd nädalate kaupa, kuid tänaseks on mul mõnus üllatus varuks, mis on kindlasti armas kaunistus magamistuppa või siis tore üllatus sõbrannale jõuludeks.
Nagu pealkirjast võib lugeda, õpetan tegema unenägude püüdjat.
Unenägude püüdja on pärit indiaanikultuurist juba sadu aastaid tagasi, kuid tänapäeval on need saavutanud ka üsna suure populaarsuse.
Ka mina tahtsin seda kaunist vidinakest oma tuppa rippuma, eelkõige selle tõttu, et ehk suudabki see mu halvad unenäod minema viia (pidevalt näen vaklasid, täisid ja muid rõvedaid elukaid, ei teagi nüüd miks). Olen lugenud, et mõningatel inimestel see tõesti aitab, eks näis.
Minul sai valmsi selline unenägude püüdja:

Mida läheb tarvis?

  • 1. märg pajuoks (kuiva all pean silmas seda,et talvel ei tasuks võtta)
  • umbes 3-4 meetrit siidipaela
  • umbes 7? meetrit jutet/mulineed/iirist
  • natuke pärleid
  • natuke sulgi 
  • hea tuju!!!
Esmalt kraba õuest paju- või sarapuuoks ning painuta see ringiks (mina tegin selle veel märjaks ka, et paremini painduks ja kuju säilitaks). Seo oksake ringiks traadi või tugevama niidi abil ning jäta see umbes nädalaks kuivama.
Kui oksake on kuivanud, mässi tihedalt selle ümber siidipael ning kindlasti tee samast paelast ka riputusaas (nii peaks see õigesti töötama).
Seejärel alusta võrgu koomisega. Võrgu koomise sõlm, peaks jääma vastakuti riputusaasaga ja sõlmest peaks rippuma jääma jupp nööri, mille külge hiljem suled riputad (indiaanide uskumuse kohaselt peab olema keskmise sule nöör just see, millega kooti võrk). Esmalt tee 7 aasa ning järgmisel ringil hakka järgmiseid aasasid nendesse seitsmesse aasa kinnitama (punumise õpetus al 5.12 http://www.youtube.com/watch?v=CVSXXeFF-Gw)
Kui soovid võid võrgu keskele panna ka pärli, mis kõik halva võrku meelitama peaks :)
Seejärel hakka kinnitama sulgi natuke laiemate pärlite sisse. Mina liimi ei kasutanud, sest minu pärlid hoiavad väga hästi ka sulgi kinni, sest need on väga tihedal sinna sisse topitud.
Vali ise, palju riputisi teed, mina tegin 5, sest 3 tundus liiga vähe ja 7 oleks ilmselt natuke liiga palju, kuigi jah öeldakse, et number 7 toob õnne.
Kõige lõpuks riputa unenägude püüdja aknale ning jää kauneid unenägusid ootama :)

Natuke ka inspiratsiooni, kui endal mõtteid ei teki, mina äiteks surfasin väga kaua, et see õige leida, aga lõpuks tegin ikka ise oma sisetunde järgi. 
 
 

Head meisterdamist!
Kui midagi arusaamatuks jäi, siis küsige julgelt! :)
Eliise

You Might Also Like

0 comments