DIY: Küüslaugu-baguette

mai 20, 2014

Heia-heiaa! Täna jagaksin teile ühe toidunipi, sest ma ei suuda seda lihtsalt kauem enda käes hoida, tahaks seda terveleee ilmale kuulutada.
Ma olen suur baguettede armastaja, minu kõige lemmikumad on ikka need, mis on lillades ja rohelistes pakendites, sügavkülmalettides. Kuna need sügavkülmutatud asjad on eelnevalt 100 korda veel sulatatud ning ka keemiat täis, siis kaevasin internetist ühe suurepärase retsepti välja.
Ega ma tegelikult niisama seda ka otsima ei läinud, nimelt oli meil eile kodunduses kaitsmine ning seal tuli komisjonile valmistada üks maitsev suupiste ning mina oma klassiõega valisingi küüslaugu-baguetted.
Retsept on pärit küll http://www.farmi.ee/, kuid tegime seda natuke lihtsamaks ning võib-olla ka paremaks.
Siin ta nüüd siis on:

Sul läheb tarvis: 
  • 1-2 pikka saia (olenevalt saia pikkusest)
Küüslaiguvõie:
  • 80 g võid
  • 50 g murulauguga merevaiku
  • 1 küüslauguküüs, purustatuna
Valmistamine: 
Tee saia(de)le noaga sisse diagonaalselt sisselõiked (saia täienisti läbi lõikamata). Sega omavahel korralikult võide ained ning täida sellega iga tehtud sisselõike kaudu saia sisemus (soovitan täitmiseks kasutada nuga, ning määrige paksult, siis tuleb mahlasem :P). Määri segu veidi ka peale. Piserda sai ümbertringi kergelt veega kokku ning paki sai fooliumisse. Küpseta 170 kraadi juures ca 12-15 minutit, seejärel ava pealt foolium ning küpseta seni, kuni sai on pealt kuldne. Serveeri koheselt

Nii lihtne ta ongi, head maiustamist! :)
Eliise

You Might Also Like

0 comments