Nädala nipp: 1-2-3 täiega kükkima!

juuni 29, 2014

Hei hei!
Täna kavatsen teil kõigil pepud toolilt püsti ajada ning küll te neid usinasti prinkideks ajama hakkate!

Jah just nimelt täna räägin ilusa pepu saamise saladusest ehk siis squattimisest eestikeeli kükkimisest. 
Kui ma natukene www.naine24.postimees.ee  ringi olin kolanud sattusin lugema üht lugejasoovitust, kus räägitakse põhjalikult sellest, kuidas kükid pepsi natukene vormikamaks muudavad. 
Ei saanud ma endagi uudishimu tagasi hoiad ja proovisin ka need harjutused läbi. Natukene kergendatult, et mu põlved tuld purskama ei hakkaks, kuid siiski võtsin ennast käsile. Suvel iseenesest aega on ja kogu treeninguks kulus mul aega umbes 10 minutit. Iga päev 10 minutit ja ehk aitab see natukene...?
Jagan neid harjutusi ka teiega, et proovida saaksite ja saaksite aru, millest räägin. Harjutused on tegelikult imelihtsad ning hakkama saab nendega igaüks :P

1. Keharaskusega kükid
Keharaskusega kükid on parim viis tugevdada oma tuharalihaseid ja põletada kaloreid. Seisa jalad harkis õlgade laiuselt liigu aeglaselt alla lükates peput taha ning hoides selja sirgena. Tõmba kõhulihased sisse ja suru kannad maha. Liigu alla kükki ning jälgi, et põlved ei liigu üle varvaste ning jalad peaksid moodustama 90kraadise nurga.
Tee seda harjutust: algajad 3 x 6, edasijõudnud 3 x 10.

2. Sügavad kükid
Põhimõte on sama, mis keharaskusega kükkidel, kuid liigutakse sügavamale alla.
Tee seda harjutust: algajad 3 x 6, edasijõudnud 3 x 10.

3. Box-kükk
Selle harjutuse jaoks on vaja tooli abi. See kükk aitab suurepäraselt keskenduda lihaste liikumisele. Aseta tool selja taha. Liigu kükki ning kohe, kui tuharad puudutavad tooli, suru kandadega vastu maad ja liigu taas üles.
Tee seda harjutust: algajad 3 x 6, edasijõudnud 3 x 10.

4. Plié-kükk
See kükk aitab vormida reisi. Seisa jalad veidi rohkem harkis kui puusalaiuselt, varbad suunatud välja. Liigu kükki ning suru kandadega vastu maad, kui hakkad üles liikuma.
Tee seda harjutust: algajad 3 x 6, edasijõudnud 3 x 10.

5. Hüppega kükidSee on suurepärane tuharate kardioharjutus! Seisa jalad õlgade laiuselt harkis. Liigu alla kükki ning üles liikudes suru läbi kandade end hüppega ülesse.
Tee seda harjutust: algajad 3 x 6, edasijõudnud 3 x 10.

6. Vangi kükid

Vangi kükid on rasked, kuid ära lase end nimest heidutada! Aseta käed pea taha ning jalad puusade laiuselt, varbad veidi välja suunatud. Liikudes kükki hoia käed pea taga. Tõmba kõht sisse ning hoia keha sirgena. See on suurepärane harjutus sinu jalgadele ning kõhulihastele.
Tee seda harjutust: algajad 3 x 6, edasijõudnud 3 x 10.

7. Ühejala kükid
Ühejala kükid on rasked, kuid see on ilusa pepu saladus! Selle harjutuse jaoks on sul vaja tooli. Aseta tool selja taha ning toeta 1 jalg toolile. Jälgi, et esimene jalg ei liiguks üle varvaste, nüüd lase puusad alla ja hoia paar sekundit, siis surudes läbi kanna lükka end üles. Korda sama teise jalaga.
Tee seda harjutust: algajad 3 x 6, edasijõudnud 3 x 10.

Allikas: http://naine24.postimees.ee/ (sealt leiad ka juhised videomaterjalina, kuidas neid kükke õigesti teha!!)


Nüüd veel üks karm playlist ka, mille enda "karmiks treeninguks" kokku panin. Loodan, et sellest on ka teile natukene abi :P

Head kükitamist! :)
Eliise

You Might Also Like

6 comments

  1. heii, tean, et küsimus ei lähe üldse selle teemaga kokku, sorri .. aga kas oskad soovitada kahustele ja lokkis juustele mingit toodet/tooteid, mis vähendaks seda kahusust ja lokke ? või oled midagi ise kasutanud ? :))

    VastaKustuta
  2. Hei hei! Sellest pole küll midagi, et siin küsid, vastan hea meelega.
    Ma saaksin soovitada Sulle 2 toodet, millest on ka mu blogis juttu olnud.
    Kahususe ja lokkide vastu on kõige parem Actyva Disciplina Relax Fluid - niisutav fluid lokkis juustele (http://iluexpress.blogspot.com/2013/11/tootearvustus-actyva-disciplina.html)
    Lokke aitab välja saada Avon sirgendav sprei, kuid juusked jätab see siiski kahuseks :/ (http://iluexpress.blogspot.com/2013/12/tootearbustus-pai-juustele-koos-avoni.html) Loodan et said natukene abi :)

    VastaKustuta
  3. Kas sa laulupeole lähed ka?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei lähe, ma olen rohkem tantsupeoinimene ja mul on nii kahju, et ma sel aastal omale gruppi ei leidnud, millega liituda :(

      Kustuta
  4. Võiiksid ka enda igapäeva tegemistest kirjutada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma jätaks blogi siiski ilublogiks, kuid nüüd on tulnud ka väike plaan hakkata tegema iga natukese aja tagant vloge ehk siis videopostitusi oma igapäevategemistest, kuidas see plaan tundub? :)

      Kustuta