Nädala nipp: minu lugejate näohooldusnipid

märts 01, 2015

Ma pole nii-nii ammu enam nädala nippe postitanud... Piinlik lausa.. uhh...
Seekordne postituse pole ka läbinisti minu tehtud vaid ma olen selleks kasutanud teie abi, mu kallid lugejad.
Hiljuti toimus loosimine, mille tingimuseks seadsin selle, et kirjutate mulle oma näohooldusnippidest. Selleks, et teie vastused "raisku" ei läheks, otsustasin kõik need koondada ja igast nipist ka natukene lähemalt rääkida. Mõningatele lisan juurde ka oma kogemuse.

Mesi 

Mett võib nimetada looduslikuks naha toitjaks-desinfitseerijaks. Ühtlasi on mesi hea koorija ja konserveerija. Meega määrimisel muutub nahk elastsemaks, kasvavad kinni lõhed ja marrastused. Kosmeetikumides olev mesi imendub läbi naha ruttu ja täielikult, toidab naharakke, puhastab poore, annab energiat, tõstab naha lihaskihi toonust ja parandab naha verevarustust, aga samuti leevendab nahaärritusi, parandab naha elastsust ja säilitab selle niiskuse.


Meemask

Meemaski võib teha mitmel viisil. Kõige lihtsam on määrida näole mett ning lasta sel 5-10 minutit toimida, kuid siin on teile ka mõned keerukamad variandid:
* Segada üks munakollane ja kaks teelusikatäit mett ja kanda veerand tunniks näole. Maha pesta sooja veega.
* 1spl mett, 1spl kohupiima. Hoolikalt segada. Määrida 15-20 minutiks eelnevalt pestud näonahale. Maha pesta pehme jaheda veega. Sobib igasugusele nahale.
* Riivida porgand hästi peeneks ja segatakse supilusikatäie meega. Kanda näo- ja kaelanahale 15-20 minutiks. Maha pesta sooja veega, seejärel tupsutada nahka jahedas vees niisutatud vatitampooniga. Sobib kuivale, vananevale nahale. Tasandab peenemad kortsud, stimuleerib vereringet, parandab naha elastsust ning jumet.
* 1 spl vedelat mett, 1 spl hapukoort segada ühtlaseks massiks, kanda tedretähtedele.
* Segada 1 munakollane, 1 tl vedelat mett ja 1 tl mineraalvett. Segu määrida näonahale 15-20 minutiks, pesta maha jaheda keedetud veega.

Koorijad meega
Mõned "valemid", kuidas moodustada omale meest näokoorija:
*Mesi+kaerahelbed+piim
*Mesi+ meresool(soovi korral +oliiviõli)
*Mesi+kohvipaks

Kohvipaks
Kohvivalmistamisest järele jäänud kohvipaks on ideaalne vahend kodusteks kosmeetilisteks protseduurideks. Kohvipaks on eriti tõhus koorija – parajalt kare, eemaldab vanu naharakke. Sisaldab kasulikke nahka niisutavaid õlisid, mis ei jäta nahale rasust läiget, samuti toniseerivat kofeiini, kuid ei kuivata nahka ega põhjusta allergilisi reaktsioone. Kohvipaksuga hõõrumine aitab võidelda tselluliidiga. 

Kohvipaksuga näokoorijad:
Variante kohvipaksuga koorimiseks on lõputuid ning ka mina olen proovinud kohvipaksuga näokoorimist - kusjuures, see toimis väga väga hästi (postitus: http://iluexpress.blogspot.com/2013/09/nadala-nipp-maailma-parim-naomask.html)
Kohvipaksuga koorimisel tuleks olla õrn ja ettevaatlik, et mitte tekitada kasu asemel kahju.
Enne koorimist pese nägu sooja veega ning seejärel koori nahka, peale protseduuri loputa näonahk pooride sulgemiseks külma veega üle.

Mõned "valemid", kuidas moodustada omale kohvipaksust näokoorija:
*3 tl niisket kohvipuru+1 tl mett+1 tl värskeltpressitud sidrunimahla+3 tl suhkrut
*2 sl kakaopulbrit+2 sl peeneks jahvatatud kohvi+4 sl täispiima
*kohvipaks+mesi
*kohvipaks+hapukoor
*kohvipaks+oliiviõli
Lisaks kodus valmistatavale koorijale on Stenders'i kauplustes juba müügil kohvipaku sisaldav koorija


Vesi, vesi, vesi
Kõikidest vastustest käis kõige rohkem läbi sõna "vesi" ning ma nõustun sellega täielikult. Näohoolduse alustalaks on vesi. Nägu peaks pesema vähemalt korra päevas veega, sest vesi on just see kõige esmasem puhastusvahend ning ainus, mis ei sisalda endas hulganisti tehislikke aineid.

Mõningaid igapäevaseid "nippe", kuidas kasutada vett näohoolduses:
*Külma veega hommikune näopesu
*Näorutiini alusta sooja veega, mis avab poorid ning näohoolitsus lõpeta külma veega, mis sulgeb poore.

Kummel 
Kummelitõmmis silmakompressina on asendamatu ravim väsinud, kipitavate või turses silmade korral. Kummeliteega pesemine aitab vabaneda vistrikest ja muudab blondid juuksed läikivaks ja siidiseks (eriti hästi toimib siis, kui lisada ka poole sidruni mahl). Kummeliga näo aurutamine muudab naha pehmeks, õrnaks ning puhastab poore. Kummelil on ka antibakteriaalne toime.

Mõningaid "nippe" kummeli kasutamiseks näohoolduses:
*Keeda kummeliõitest kummelitee, kurna ära ning tupsuta see vatiga näonahale
*Isetehtud näopesuseep kummeliga - 100ml neutraalset vedelseepi, 50ml kummeliteed, 1/2 teelusikatäit oliiviõli.
*Kummelitee sees leotatud vatipadjakesed aitavad hästi silmi turgutada.

Savimask
Savi kasutatakse maskide, seepide ja puudrite valmistamiseks. Tänu savi poorsele struktuurile on see suurepärane absorbent, mis imab väga hästi ja tänu sellele on savi kasutusel näohooldusvahenditest kõige rohkem näomaskides. Sageli rikastatakse savimaske puuviljahapetega, mis omakorda lisavad tootele lisaväärtust mõjutades näonaha rakkude elastsust. Sel viisil saadakse mask, mis puhastab sügavuti ja varustab naha kõigi vajalike toitainetega. Savi koorib nahka hellalt, eemaldades surnud rakud ning muudab naha pehmeks. See annab nahale palju eriliselt kasulikke mineraale, samal ajal sügavpuhastades nahka ja elavdades ainevahetust. Tänu antibakteriaalsetele omadustele kasutatakse savi vistrike ja akne korral.

Mõningaid savimaske, mida mina olen proovinud:
*Looduskosmeetika.eu Rhassoul saviga näomask (postitus: http://iluexpress.blogspot.com/2014/07/tootearvustus-rhassoul-saviga-nagu.html)
*Joik jõhvika ja mustasõstramask valge ja roosa saviga
*Garnier pure 3in1 näohooldustoode valge saviga
*Avon Pore penetrating savimask
*Jovely savimask mano ja meega (sisaldab kollast savi)
*Kommentaarides toodi esile mitu korda ka valget savi, mis on eriti rikas mineraalainete poolest. Valge savi on ideaalne näomaskide tegemiseks ning see on kõige õrnem koorija, seega sobib tundlikule ja eriti kuivale õrnale nahale. Valgel savil on kattev ja absorbeeriv toime ning seda kasutatakse põletuste, haudumuse, haavandite ja teiste nahahaiguste puhul. 

Mudamaskid
Mudamaski on soovitav kasutada 1-2 korda nädalas, et nahka puhastada ja toniseerida. Kui nahka vaevab akne, rasu või hallikas nahatoon, siis mudamask toob tagasi nahale loomuliku välimuse, elujõu ja värskuse. Mask teeb näonaha pringiks, nooreks ning pinguldab seda ja hoiab noorena. Annab nahale loomuliku sära. Mudamask, mis on rikas mineraalide poolest, imab endasse liigse rasu, puhastab ummistunud poorid ning eemaldab komedoonid ja sügava mustuse. Taastab naha elastsuse ja tekstuuri. Mask aitab hoida kontrolli all iluvigasid ja komedoone ning vähendab kortse. Muda on omadustelt jahutav ning süvapuhastab nahka. 

Mudamaskide soovitusi:
*Minu lugejad mainisid mitmel korral Vestige Verdant maski, mida ka mina olen proovinud


Kurk
Veesisalduse tõttu on kurk ideaalne nahahooldusvahend ja toimib kõigi nahatüüpide puhul. Kurk aitab nahka looduslikult taastada ja niisutada ning seda E-vitamiiniga rikastada. Naha noorusliku väljanägemise võtmeteguriks on tugev sidekude. Sidekoe vastupidavuse tagamiseks ülivajalikku mineraali, räni, leidub külluslikult just kurgis. Ränihape suurendab naha elastsust ja pidurdab kudede vananemise protsessi.

Nippe kurgi kasutamiseks näohoolduses:
*Kõige levinum ja lihtsam viis kurki kasutada on seda viiludena nahale asetada. Juba mõningate minutitega toimib kurk nii, et nahk jääb lõdvestunud, niisutatud ja pehme. Kurki kasutatakse kõige sagedamini tumedate silmaaluste ja silma alla tekkinud kottide eemaldamiseks. See oli ka minu lugejate seas väga populaarne soovitus.
*Kurk on väga tõhus vahend ka päikesepõletuse leevendamiseks, naha niisutamiseks ja toniseerimiseks ning pooride puhastamiseks.
*Noorendava toimega kurgi maski tegemiseks tuleb 4 (koorega) kurgiviilu ja 2 supilusikatäit maitsestamata jogurtit blenderisse visata ja ühtlaseks massiks purustada. Kanna saadud segu puhtale ja kuivale nahale ja jäta 10 minutiks toimima. Seejärel pese jaheda veega maha. See mask aitab väga hästi magamata ööst või liigsest soolatarbimisest tuleneva näonaha paistetuse vastu.


Teised vägagi põnevad näohooldusnipid
Eelmised nipid, millest rääkisin olid minu lugejate ses väga-väga populaarsed, kuid nüüd toon teieni nipid, mis on hoopiski erilisemad ning millest mõningaid kuulsin hoopiski esimest korda. Googeldasin veidike mõndade kohta ning nüüd proovin oma leide ka teiega jagada.

*Sära andev kurkumimask - Sega 1 tl kurkumit tassi maitsestamata jogurtiga. Kanna mask 10 minutiks näole ja loputa veega.
*Mesilaste poegadega näohooldus - selle kohta ei andnud infot isegi mitte Google, tundub küll päris valus protseduur...
*Näomaskide tegemine saunas
*Maitsestamata jogurti määrimine näole ja kaelale, soovitatavalt pesta maha jaheda veega.
*Kilemask (ka mina olen FaceFood kilemaski proovinud: http://iluexpress.blogspot.com/2013/09/nadala-nipp-naopesu-ja-uleuldiselt-minu.html)

Ning mõningad näpunäited, mida tuleks kindlasti meeles pidada:
*Näo regulaarne puhastamine
*Meigi eemaldamine
*Nädalas korra niisutava, puhastava maski tegemine või koorimine
*Näokreemi kasutamine

Näohooldustooted, mida minu lugejad kiidavad:
*Puhas Loodus kurgi näopuhastustoonik
*Garnier Exfo Brusher Wash


Aitäh teile kõigile, kes te aitasite postituse valmisel kaasa! :)
Ilusat nädalat!
Eliise

You Might Also Like

2 comments

  1. Üks nipp veel probleemse nahaga inimestele, et padjapüüri tuleks vahetada vähemalt 1x nädalas :) Nii kui uus punn tuleb, tuleks padjapüür ära vahetada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on küll kaval nipp, mille peale ise ei oska tullagi. Vauu aitäh sulle, püüan seda ka ise meeles pidada ja kontrollida ;)

      Kustuta