DIY: valmista oma lemmikule vahva mänguasi

aprill 28, 2015

Täna aitasime koolis koos õpilasesindusega korraldada lemmikloomapäeva ning meilegi uskumatu oli see, kui populaarseks üritus kasvas. Kohal oli üle 30 erineva looma nende seas koerad, kassid, hamstrid, jänesed ja isegi üks vahva albiino tuhkur.
Üritusel sai meisterdada ka vahvaid mänguasju oma lemmikutele ning mis peamine - neid samu asju saavad kõik ka ise kodus meisterdada, sest kasutatud on vägagi käepäraseid materjale.

Koertele valmistasime töötubades närimiseks, viskamiseks ning mängimiseks mõeldud punutisi, mis valmisid vanadest riidejuppidest ning kulunud t-särkidest. Erilist kunsti selles polegi. Alustada tuleks kolme (või soovi korral enama) riideriba kokkusõlmamisest. Jätkata tuleks patsi punumisega (NB! punuma peab väga tugevalt!). Punutis lõpeta sõlmega ning oledki saanud oma lemmikule paari minutiga põneva mänguasja (mis poes maksab küll päris priske summa).

Kasside töötoas valmisid aga pisikesed tutikesed, mis olid kinnitatud lõnga otsa. Ma arvan, et sellel pildil on tegemist väga hea õpetusega, kuigi meie kasutasime tuttide valmistamiseks papist kettaid, aga ma arvan, et kahvli abil on seda isegi palju palju kergem teha. Kes natukene hätta jääb, siis tuttide valmistamise õpetusi on pungil terve internet :)

Järgnevad ideed pole küll ürituse raames läbi katsetatud, kuid siiski tunduvad imelihtsad ning põnevad, samuti ka säästlikud :)



Tee oma lemmikule (või miks mitte ka sõbra/sõbranna lemmikule) heameelt just nende õpetuste abil. Usun, et mänguseltsi jätkub nii mitmekümneteks minutiteks ning kindlasti tunneb iga neljajalgne mänguasjadest suur suurt rõõmu ja tänu :)

Eliise

You Might Also Like

0 comments