Tootearvustus: minu esimene tõeline smuutimasin

mai 18, 2015

Mul on nii hea meel, et saan teile täna midagi hoopiski teistsugusemat arvustada. Täna pöördume tehnika- ja elektroonikamaailma ning nii veider kui see ka ei tundu, siis ma olen täielik tehnikafriik. Kui mul on vaba aega, siis ma lihtsalt käin tehnikapoodides jalutamas, et seal endas miljoneid soove tekitada, kuidas mul on vaja vahvlimasinat, võileivagrilli, kohvimasinat, pleierit, uusi kõrvaklappe või benderit. Viimane neist Galore.ee e-poe abil minuni jõudiski ning tegemist on minu esimese põriseva smuutimeistriga! :)
Kui ma olin läbi lugenud Galore e-poe kirjelduse, siis olin ma väga positiivselt meelestatud, sest sellist armsat ja toredat sissejuhatavat vahelehte naljalt igast tavalisest netipoest ei leia, soovitan kõigil sellega tutvuda: http://galore.ee/et/content/4-kes-me-oleme
Galore e-poodi on paigutatud ära kõik vajaminevad kodumasinad, tehnikavidinad, ilutarvikud ning neil on isegi valikus ilutooteid. Kindlasti ei maksaks karta seda, et internetist tellides pole kaupadel garantiid - Galore netipoest ostetud toodetel on 24 kuu pikkune garantii.

Mis puutub aga minu uude sõbrakesse, siis siin tema on:

Tegemist on blenderiga, mis mahutab lausa 1,5 liitrit ning omab võimsust 550W ja on kahe erineva kiirusastmega. Ma nüüd küll pead ei anna, aga nagu ma aru sain, siis teises kiirusastmes kasutabki blender võimsust 550W, aga see on tõesti uskumatult kiire. Mina näiteks olen kõik oma smuutid ja joogid valmis teinud esimesel kiirusastmel, mis on täiesti piisav.
Pildil on ka näha P nuppu, millele suunates saab teha üksikuid puuduolevaid pöördeid (appi appi kuidas ma ei oska seda elektroonilist terminoloogiat). 
Blenderil on silikoonribaga kinnituv kaas, mille sees on aga väikene auk selleks, et valmimisprotsessi käigus miskit juurde lisada. Kaanel on ka mugav pisikene väljaulatuv nokakene, mille abil saab kaane kerge vaevaga pealt sikutada.
Kusjuures see pisikene eemaldatav korgike on samahästi ka mõõdunõu, sest sellele on peale veetud jutid, mis aitavad koguseid mõõta 50 milliliitri kaupa. 
Blenderil on küll tibatilluksed terad, aga need 4 väikest tiivikut on ometigi nii teravad, et suudavad purustada puuvilju ning isegi jääd!! Küll aga soovitan näiteks maasikad enne blenderisse panekut tükeldada ning samuti suuremad puuviljad, sest algul ei taha noad neid väga hästi hakkima hakata, kui need hunnikus ja üksteise otsas on. Pisike eeltöö ei tee paha ning säästab kokkuvõttes aega (mina panin kohe suure hurraaga 10 maasikat sisse ning lisaks umbes 10cm pikkused rabarberivarred ning imestasin, miks mul ainult vedelik ringi keerles, seega pidin kogu kupatuse uuesti välja valama ja viljad tükeldama).
Blenderi klaasist nõu on aga päris päris raske ning tehtud paksust klaasist, mistõttu see loodetavasti peale väikest põrutust ei purune. Külje peal olev sang on mugav kokteilide väljavalamiseks ning väljaulatuva tila abil on lihtne ilma mäkerdamata smuutisid klaasidesse valada. Kannu peale on märgitud ka milliliitrid, et oleks lihtsam tootekoguseid õigesti määrata. 
Mis puutub aga blenderi hooldusesse, siis puhastada on seda imelihtne, samuti usun, et seda võib julgelt pesta ka nõudepesumasinas. 
Kui valmistatud jooki peaks aga alles jääma, siis võib selle julgelt koos kannuga külmkappi panna, sest kaas sulgeb kannu ilusti ning jook püsib külmana :)
Minu uuest köögiabilisest saab kindlasti asendamatu kaaslane suvel värskendavate mahlajookide, jäätisekokteilide ja vitamiinidest pakatavate smuutide valmistamisel. Nende paari nädala jooksul, mil Severini blender mul olnud on, oleme teinud mitmeid maitsvaid, tervislikke ja imelihtsaid jooke. Ma rõhutan veelkord sõna tervislikke, sest puuviljadest valmistatud joogid on kindlasti üks suur pai Sinu vormile ja figuurile ning ideaalseks vahepalaks, sest ühest klaasist smuutist püsib kõht päris tublid tunnid täis ning mis peamine - see kaotab ka magusaisu! :)
Tegelikult on blender ka kasulik abimees siis, kui on tegemist mõne küpsetise valmistamisega. Blenderi abil on imelihtne kokku segada koostisaineid ning kartma ei pea seda, et jahu või koogipulber tükki jääb. 

Minu kaks katse-eksitus-meetodil valminud retsepti on teie ees: 
Maasika-rabarberi-jogurtismuuti
Sul läheb tarvis: 
300g maasikaid
1,5 rabarberivart
200ml jogurtijooki või jogurtit (omal valikul :) )
soovi korral lisa ka jääkuubikuid
Valmistamine:
Lõika maasikad pooleks, haki rabarber 3-4 cm pikkusteks jupikesteks, aseta maasikad ja raberberid blenderisse, lisa jogurt ning soovi korral ka jääkuubikud.
Peale segu valmimist pead aga maitsma, kas soovid juurde lisada ka suhkrut (minule meeldib näiteks pigem hapukam, seetõttu ma suhkrut ei lisanud).

Kohvimaitseline keefirikokteil
Sul läheb tarvis: 
400 ml keefirit (erinevalt Rahabossi saatest, siis pole selle retsepti puhul oluline, kas tegu on kile- või pakikeefiriga :D)
1 pakk Nescafe 3in1 kohvipulbrit
Valmistamine:
Vala blenderisse keefir ning lahustuv kohvipulber. Lase blenderil segu segamini segada seni, kuni kokteil on juba kergelt vahtu läinud ning nii lihtne see ongi! Tervislik hommikune "kohv". 

Kellel aga tappev tervisliku joogi isu tekkis, siis soovitan iseenda õrritamiseks vaadata üle ka Tere Köök retseptid, sest need on imelihtsad kuid usun, et uskumatult maitsvad! :)

Severini blender on saadaval http://galore.ee/ hinnaga 36,90 eur.
Hindeks 9/10

Suur suur aitäh Galore.ee e-poele ning ma usun, et varsti kuulete neist taas :)

Ning nüüd käed püsti, kellel ma smuutiisu peale ajasin! 
Ilusat esmaspäevaõhtut teile!
Eliise


Jälgi mind/Follow me: Facebook | Instagram | Bloglovin

You Might Also Like

6 comments

  1. Mul täpselt sama blender ja olen ka väga rahul. Smuutisid teen ikka mitu korda nädalas kui puuvilju kodus on. Ja no mina kuhjan kõik ikka ilusti blenderisse ja ei tükelda suurt midagi. Suure õuna lõikan tavaliselt pooleks või neljaks, apelsin läheb samuti ainult pooleks ja kui vedelikku on piisavalt, blenderdab ära küll. Kui ta mul neid tükke kätte ei saa, võtan korraks kannu pealt ära ja raputan tugevalt, et kogu kupatus allapoole, teradele lähemale läheks ning siis valmib smuuti nagu imeväel. Olgu seal siis jää, külmutatud maasikad vms.
    Ning sellest korgist kui mõõdunõust sain just tänu sinule teada. Aitäh! :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hahaha, aitäh sulle nipi eest, eks ma võtan kah edaspidi smuutide tegemist natukene "laisemalt" ja järgmine kord koputan/raputan puuvilju põhja, sest mu esimene katsetus oli lihtsalt üks suur ebaõnnestumine, sest noad muudkui hakkisid ja blender värises, aga tolku asjast polnud :D

      Kustuta
  2. Ma olen viimased paar päeva blenderi ostu peale mõelnud. Kunagine lemmikretsept:
    Vanillijäätis/kokteilijäätis
    Banaan
    Piim/multimahl
    Marjad/külmutatud maasikad

    Ära ainult selle severini blenderi mida saab igast prismast kiitmisega üle ka pinguta eks :D

    Igasuguseid vahvaid söögi-joogi retsepte võiks veel tulla :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, minu lemmikud jäätisekokteilid valmivad ka just tavalise vaniljejäätise ja mahlaga (banaani ma eriti toidu sees ei armasta).
      Ma tean, ma tean, mul pole lihtsalt kuunaaagii blenderit olnud, seega ehk on mu suur eufooria andestatav :D

      Seda on väga vahva kuulda, jätan meelde ning rõõmuga jagan oma lemmikretsepte, kui on huvilisi ;)

      Kustuta