Nädala nipp: 7 viga, mis võivad sinu juukseid kahjustada

september 01, 2013

1. Juuste kasvatamiseks ei lõika neid


Algul võib see küll vilja kanda, kuid aja möödudes taipad, et tegelikult on see toonud ainult kahju (tean omadest kogemustest). Juuksed vajavad umbes iga 8 nädala tagant väikest turgutust, seega tuleks eest ära lõigata katkised juukseotsad, et need ei hakkaks kahjustama ülejäänud juust.

2. Sa ei kasuta kuumakaitset

Kuumakaitse on vajalik kõigile, kes kuidagi moodi oma juukseid kuumtöötlevad. Olgu see siis sirgendamine, lokkide tegemine või isegi föönitamine. Ilma kuumakaitseta muutuvad juuksed elujõuetuks ja kaotavad ka läike, samuti on varsti kohal ka katkised otsad. Kuumakaitse aitab vältida lõhenenud otsi, kuid siiski ei tasu sellele ainult lootma jääda, otsi tuleks lõigata ikkagi nii nagu mainisin eelmises punktis.
Minu kuumakaitsest on juttu lähemalt: SIIN

3. Sa kammid märgi juukseid juukseharjaga

Muidugi jäävad juuksed pärast kuivamist sirgemad, kui neid märjalt kammida, kuid tegelikult teeb juuksehari üsnagi suurt kahju. Märjad juuksed on vägagi venivad (võite ise katsetada peale pesu, juuksed venivad imekombel päris palju) seega juuksekarv katkeb kiiremini ja see on korralik karva lõhkumine. Kuid siiski võib märgi juukseid kammida laiade vahedega kammiga (nagu on ka pildil näidatud).



4. Kannad metallist osadega juuksekumme

Poelettidel leidub mitmeid erinevaid patsikumme, ühed on kokku sulatatud osaga ning teised metallist osaga. Matallist osaga juuksekummida vahele jäävad juuksed kinni ja samuti lõhub see juukseid. Seega oleks mõistlikum need välja vahetada.

5.Kasutad liiga palju juuksehooldusvahendeid

Muidugi vajavad juuksed šampooni ja palsamit, kuumtöötlemiseks kuumakaitset ning viimistlemiseks juukselakki, kuid ei maksa otsida endale veel juurde mitut sada asja, mida kasutada (pusasprei, läikesprei, lokisprei, juuskeõli, juukseseerum, mitu erinevat maski) Muidugi võib kasutada neid vahete-vahel kuid igapäevaselt või tihedalt kaustades kurnab see tohutult juukseid. 


6. Nühid juuksed kuivaks
Oled tulnud just duši alt ja hakkad kohe juukseid rahmeldades hõõruma, et need kiiremini kuivaksid?Seega teed väga valesti, esitaks ajab see juuksed pusasse ja teiseks lõhub see juukseid, sest nagu eespool juba maininud olen on juuksed peale pesemist üsnagi haprad, võivad venida ja õrnaks muutuda. Kui vajad siiski pisut käterätikuga kuivatamis, siis tee nii: kalluta juustega ette ning seejärel pane pähe käterätik ja püüa teha tupsutavaid liigutusi ning hiljem lase oma kiharatel õhu käes kuivada.

7. Kannad pidevalt juukseid patsis

Muidugi on mugav panna hommikul kiiruga juuksed patsi ja kodust välja minna, kuid siiski koormab see pikaajaliselt juukseid, seega tuleks mõnikord kanda ka juukseid lahtiselt. Samuti ei saa juuksed patsis olles kasvada. Kui on aga eriline soov kanda juukseid kinniselt, muuda patsi kõrgust, tee mõnikord hoopis punutis või kanna patsi küljepeal. Nii saavad vaheldust sinu kiharad ning saad ka katsetada erinevaid huvitavaid soenguid.
Mõned huvitavate soengute näited: http://pinterest.com/iknowhair/braid-hairstyles/







Hoidke oma juukseid ja ärge tehke neile kahju :)
Eliise

You Might Also Like

0 comments