Nädala nipp: VESI - Sinu ilu saladus

september 22, 2013


Täna käisin läbi Raadi Maximast ja ostsin lõpuks endale ka kaasaskantava veepudeli, sest ma olen väga vilets veejooja, umbes 2 klaasi päevas. 
Joogipudel on väga kauni disainiga, mõnusad naiselikult abstraktsed kujundid ning helerohelise-tumeroosa kooslus. Nii ilus ja armas! 
Pudeli sees on külmapulk, mis on täidetud mürgivaba geeliga, seega peaks joogipudel mõnda aega ka külmana püsima. Lisaks on sees veel kõrs, mille kaudu juua saab.
Toode on BPA-vaba, mis tähendab:
(Bisfenool A (BPA) on koduses majapidamises üks levinuimaid kemikaale (tööstusprotsessi kõrvalprodukt), mida esineb nii toidu säilitamiseks ja hoiustamiseks mõeldud tavalistes plastkarpides kui ka vedelikumahutites (nt plastpudelid). See looduses mitteesinev ja östrogeenina toimiv kemikaal matkib kehasiseselt toodetud östradiooli toimet, sekkudes inimorganismi normaalsetesse hormonaalsetesse protsessidesse.
BPA-ga läbi viidud katsed on kinnitanud aine seotust rinna-ja eesnäärmevähi, varajase puberteedi, hormonaalse tasakaalutuse, muutustega aju struktuuris ning südamehaiguste ja diabeediga. Ehkki kogused on väga väikesed, jäävad need siiski kõrgemaks östrogeeni loomulikust konsentratsioonist organismis)
Pudeli kork on praeguseni olnud vägagi veekindel, proovisin raputada pudelit, keerata tagurpidi ning mitte ühtegi piiska ei tulnud, isegi mitte kõrrest. Lisaks kõigele saab seda pesta ka nõudepesumasinas, mis ongi ilmselt targem kui just ei leidu kodus pudeliharja. Üritasin ma seda nuustikuga seest küürida, tulemuseks mina hõikamas: "Mu käsi jäi pudelisse kinni koos nuustikugaaa!" 

Minu pudelis on hetkel kurgi-sidrunivesi. Proovisin seda esmalt söögikohas nimega Kama House, kus on lisaks sidrunile ja kurgile viiluke laimi sees, väga super kooslus!
Pudeli hinnaks 6,79 ja leidub suuremates Maxima kauplustes :)
Kuna täna on nädala nipi päev ja ma juba nii sujuvalt vee teemale üle läksin räägiksingi täna vee joomise headest ja halbadest külgedest, sest vesi on ilu alus!
Vee joomise plussid:
  • Kasvajavastane efekt - on kindlaks tehtud, et umbes 1,5-2 liitri päevas joomine kaitseb käärsoolt kasvaja tekkimise eest.
  • Kaalu langetamine - mida rohkem on kudedes vett, seda kiirem on rasvade põletamine ning ainevahetus, kuid siiski ei piisa kaalu langetamiseks ainuüksi vee joomisest, ka toitumisele tuleks pilk peale visata.
  • Lihasvalude ennetamine - vesi vabastab ebameeldivatest tunnetest, mis tekivad lihastes peale intensiivseid füüsilisi koormusi. Selliste tegevuste puhul kaotab organism niiskust, mille tulemusel kaotavad lihased oma elastsuse ja on nõrgad ning valulikud.
  • Venivuse/painduvuse paranemine - kuna vesi täidab lihased ja koed veega on need elastsemad, ning paraneb ka painduvus, sest lihased pole kuivad ja annavad paremini järgi.
  • Väheneb kortsude tekkimine - kuna vesi aitab kaasa uute rakkude tekkele, tekivad vett juues pidevalt uued naharakud, mis omakorda aeglustavad naha vananemist.
  • Pea ei valuta - ka aju vajab vedelikku ning kui sedap ole piisavalt tekivad peavalud.
Vee joomise miinused: 
  • Maomahla lahjenemine - maomahl on vajalik toidu seedimiseks, liigne vee joomine lahjendab seda ja seedimine võib olla raskendatud.
  • Mao väljavenimine - taas võib ette tulla liigsest vee joomisest (rääkides 3-4 liitrist päevas). 
  • Soolade kehast väljaviimine - liigne vee tarbimine võib kehast välja viia kõik vajalikud soolad.
Nagu näha kaaluvad plussid miinused üle, seega on vesi väga oluline igapäevalelus.

Mõnusat veejoomist!
Eliise

You Might Also Like

2 comments

  1. väga palju uut sain ma selles postituses teada, väga huvitav, jätka samas vaimus :))))

    VastaKustuta
  2. oii nii tore, see teeb ainult rõõmu kui kedagi targemaks teha saan ja uusi huvitavaid teadmisi anda :)

    VastaKustuta