DIY: tervislikud ja lihtsad maiustused

jaanuar 28, 2014

Eelmisel nädalal pale smuutipostitust paluti, et teeksin sarnase postituse ka muude tervislike maiustuste kohta.
Siit ta tuleb! :)

1)Häbelik taluneiu
3 dl riivleiba
2 sl võid
2 sl suhkrut
4 dl 35% rõõska koort
3 - 4 dl õunakeedist või muud vähemagusat moosi (pohla, õuna-jõhvika, astelpaju)

Valmistamine
Riivi leib, pruunista koos suhkruga võis. Jahuta.
Vahusta rõõsk koor vähese suhkruga. 
Pane klaaskaussi kihiti pruunistatud riivleib, moos ja vahukoor.
Kogusest piisab 6-le.


2)Lihtne kohupiimakreem
200 g Saida või Pajumäe kohupiima
2 dl 35% rõõska koort
0,5 tl vanilliekstrakti
3 tl suhkrut
Kaunistamiseks: marju vastavalt soovile

Valmistamine
Klopi rõõsk koor suhkruga vahule. Lisa vanilliekstrakt ja kohupiim, sega õrnalt ühtlaseks.
Jaota magustoidupokaalidesse, kaunista marjadega ning hoia kuni serveerimiseni jahedas. 
Kogusest piisab 4-le.


3) Kamavaht
4 dl 35% rõõska koort
2 sl suhkrut
4 sl kamajahu
Lisandiks: siirupit moosi või Vana Tallinna likööri või mustikaid

Valmistamine
Vahusta rõõsk koor suhkruga pehmeks vahuks. Vahetult enne serveerimist lisa kamajahu ja sega õrnalt ühtlaseks. 
Jaota magustoidupokaalidesse ja lisa kas moosi, marju või likööri.
Kogusest piisab 6-le.


4) Kama-kohupiimavaht
2 dl 35% rõõska koort
200 g kohupiima
0,5 dl kamajahu
2 tl veidi vanillisuhkrut
maitse järgi suhkrut
200 g mustikaid või mõnda paksemat moosi (nt mustikamoosi, põldmarjamoosi vms)

Valmistamine
Vahusta rõõsk koor vähese suhkruga, sega kohupiimaga. 
Sega juurde kamajahu ja suhkur, soovi korral veidi vaniljet. Viimasena sega magustoidusse mustikad või moos.
Kogusest piisab 4-6-le


5) Eton Mess e. maasikad vahukoore ja beseeküpsistega
(Eton Mess on Inglismaal väga populaarne suvine magustoit, mis koosneb vaid vahukoorest, beseeküpsistest ja suvemarjadest. Kasutada võib erinevaid pehmeid marju või isegi banaani, aga maasikad on kõige levinumad)
2 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
250 - 400 g maasikaid
50 g beseeküpsiseid
Kaunistuseks: hakitud värsket münti või sidrunmelissi

Valmistamine
Vahusta rõõsk koor suhkruga pehmeks vahuks.
Puhasta maasikad ning lõika väiksemateks tükkideks.
Vajadusel murra beseeküpsised väiksemaks.
Tõsta suurde kaussi või magustoidupokaalidesse kihiti vahukoort, maasikaid ja beseeküpsiseid ning serveeri.
Soovi korral kaunista nt mündi- või sidrunmelissilehtedega.
Kogusest piisab 4-le.


6) Lihtne marjamagustoit
2 topsi vaniljepudingit (nt Tere)
4 küpsist
peotäis marju (vaarikaid, mustikaid)

Valmistamine
Laota pokaali põhja kiht marju, pudista peale 1 küpsis. Tõsta peale pool topsi pudingit. Tee samamoodi järgmine kiht. Hoia külmkapis 1 tund kuni üleöö.
Kogusest piisab 2-le.


7) Vaniljekohupiim müsli ja mustsõstardega
See on minu lemmikmaius, mida tihti õppimise kõrvale maiustan :)
Vabalt valitud kogus Alma vaniljekohupiima
2 sp Start šokolaadimüslit
vabalt valitud kogus marju sügavkülmast (mina eelistan mustsõstraid, sest need annavad hapuka maitse)

Valmistamine
Selleks erilist kunsti polegi, lisa kausi põhja müslit, seejärel kohupiima, taas müslit ning kõige viimaseks peotäis marju.

Head maiustamist ning mina hakkan põnevusega neid retsepte katsetama (eriti põnevad tundusid need kamaga)! :)
Homseni!
Eliise

You Might Also Like

4 comments

  1. See viies retseot on ülimaitsev! Kunagi ammu proovisin. :)
    Kahjuks pole praegu värskeid maasikaid kuskilt saada aga suvel teen kindlasti!
    Need kama-asjad tundusid ka põnevad.

    Aitäh :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See 5. ongi neist mul kõige esimesena "to do" listis, sest see näeb niiii isuäratav välja!! :) Usun ja loodan, et ka külmutatud marjad ja maasikad ajavad asja ära.

      Võta heaks! :)

      Kustuta
  2. Vastused
    1. ära aja isu pealeee... oeh proovin seda lähipäevil ise valmistada :P

      Kustuta