Elust enesest: sellest, kuidas mina selles lõpuklassi virrvarris ellu olen jäänud

aprill 20, 2014

Ma ei kujuta ette, kui paljusid see postitus võib huvitada. Igaljuhul küsiti minu eelmise postituse kommentaariumis seda, et räägiksin sellest kuidas leian endale motivatsiooni eksmaiteks ning kuidas mu sisseastumiskatsed läksid.


Ma alustaksin selles, et nagu ka teistel on minul väga-väga hull kevadväsimus peal. Vaheaega ju nagu õieti polnudki, sest terve vaheaeg (okei 3 päeva) olid katsed. Iluuisutajana algas iga hommik trenniga (kas kell 9 või 10), seega kaua magamisest võis lausa unistada. Selle suure väsimusega olen jõudnud sinnani, et paar päeva tagasi, raamatut lugedes, vajusid silmad nii kinni kui kinni, et ärkasin täpselt nii nagu ülemisel pildil. See oli teada, et edasi pole mul mõtet lugeda, sest mul ei jääks midagi meelde, kuid raamat oli ju järgmiseks päevaks vaja läbi saada... 
Panin kella 6ks äratuse ja hakkasingi hommikul lugema, see toimis väga hästi, raamatu lõpp oli paremini meeles kui keskpaik, mille ma pooleldi uneledes läbi lugesin. 
  • Suure väsimusega pole mõtet ennast õppimisega vaevata, mine parem magama ja ärka hommikul, et oma toimingud värskena lõpuni viia! :)

Muusika on minu jaoks üks parimaid motivaatoreid, kui algul ei saa vedama, siis muusikat kuulates ei saa ka pidama. Saab ühendada hea ja halva - hea muusika ja tüütud töövihikuülesanded. Ma soovitaksin kasutada kas Youtube playlisti või siis rakendust nimega Spotify. Miks ma just playliste soovitan on seetõttu, et laulud tulevad järjest ja ei pea pidevalt uut laulu otsima hakkama, mis ajab aga õppimisest mõtted mujale ja viib kuidagi salapärasel moel ikka ja alati Facebooki... 
Sellele numbrikombinatsioonile klikates leiad kiirelt minu Spotify kasutaja ning playlistid: 1185690778
  • Motiveeri ennast muusikaga - pane käima hoogsad lood, mis teevad tuju heaks ja jala tatsuma panevad! :)
Kui peale kooli ja trenne toss sõna otseses mõttes väljas on liigun mina meelsamini jala, sest bussis loksumine tekitaks veel 2x suurema une peale. Jala käimine on tervislik, värske õhk teeb olemise värskemaks ja silmi lahti hoides saab nii mõndagi huvitavat märgata. Näiteks nägin mina oma esimese liblika ära juba 13. märtsil :) Kevad on üleüldse üks väga mõnus aastaaeg, saab jälgida seda, kuidas kõik taas ärkab ja kuidas maa päev-päevalt rohelisemaks läheb, see pole midagi muud kui ILUS! :)
  • Peale väsitavat päeva liigu koju jala, see teeb meeleolu paremaks, aitab puhata ja püsida ärksana! :)


Trenne on mul nädalas niigi palju, kuid siiski vahelduse mõttes olen avastanud enda jaoks 4 treeningprogrammi, mida ma siiani tublisti jälginud olen. Trenn aitab samuti mõtted mujale saada, ergutada ja on kehale kasulik. Suvehooaeg on tulekul, seega on trenn üks suurepäraseid motivaatoreid. Kuna lõpuks ometi on ilmad soojaks läinud ja hommikud pole enam pimedad, hakkan oma päevi jooksuga alustama, et hommikul endale üks kiire energialaks anda. Töötab kindlasti paremini kui kohv, uskuge mind, hommikujooksu häid omadusi on kuhjaga rohkem kui tassikesel kohvi, mida jood ilmselt sama kaua kui teeksid 15 minutilist ringi ümber oma rajooni :)
  • Tee õppimise vahele natukene trenni ja alusta hommikuid hommikujooksudega! :)

Stressiga ei tohiks tegelikult üldse magusat süüa, sest stress soodustab ülekaalu tekkimist, kuid samuti suurendab stressi ka isude piiramine, mida siis teha? Ma olen leidnud parema alternatiivi magusale, kuna ma pea iga päev lähen peale kooli otse Lõunakeskusesse (jah seda võib nimetada mu teiseks koduks), siis olen ma avastanud Rimist enda uue lemmiku. Selleks on salatilett, kus saab iseenda salati kokku panna oma valitud komponentidest. Mul on seal "leiutatud" oma lemmiksalat, mis koosneb suitsukanast, fetajuustust, kirsstomatitest, kurgist ja caesari kastmest. Kuna see mul nii suur lemmik on, siis peale rasket koolipäeva premeerin ennast just nimelt selle salatiga, mis on palju tervislikum kui šokolaad. Kui mul aga šoksi isu tuleb, siis tükike tumedat ei tee paha, ärge põdege, võtke see tükike magusat, kui isu on, see annab energiat palju rohkem kui pidevalt mõtlemine "oi ma tahan seda aga ei või". 
  • Peale väsitavat päeva premeeri ennast millegi heaga! :)

Minu ellujäämisnipid on paraku otsas, kuid nüüd lubasin ka oma katsetest rääkida. 
Mulle tundus, et kõikide koolide katsed läksid väga hästi, peale Miina Härma Gümnaasiumi, mille katsed olid teistest kordades raskemad ja pidi olema väga heade arvutusoskustega ja hea inglise keele oskusega. Tartu uues gümnaasiumis olen ma juba spordisuunas sees, kuid teiste koolide kohta ei oska ma hetkel midagi öelda :( 
Sel aastal olen ma veidikene pettunud selles, et katseid sai kõikidesse koolidesse teha. See teeb tööd raskemaks õpetajatel ja samuti ka õpilastel, sest tulemusi peab väga kaua ootama ja pinge kestab kuni 1.septembrini, sest nii suure õpilaste arvuga liiguvad nimekirjad pidevalt. Oeh, loodan, et see hull aeg lõppeb varsti, sest ma olen väsinud nagu tühjaks pigistatud sidrun. 

Sel nädalal peaks selguma veel üks kooliküsimus, milleks palun teil kõigil pöidlaid ja varbaid hoida! :)
Puhake,puhake, puhake ning nautige ilma, et see viimnegi energia teist kaduma ei läheks, armsad lõpetajad!! :)
Eliise

You Might Also Like

2 comments