DIY: tee endale ise kulmuvaha 45 sendiga!

august 19, 2014

Kui ma pühapäeval oma kulmude kallal nokitsesin ja need enam-vähem kriteeriumitele vastavaks sain, siis mõistsin, et ainus mis mind enda kulmude juures häirib on see, et nad ei püsi paigal. Tundsin vajadust kulmuvaha/-geeli järgi ning järgmine päev seda otsima läksin. Väikest turuuringut tehes leidsin kõige odavama kulmugeeli 9,20 euro eest. Oeh, mida kõike muud selle raha eest saab! 6ml potšiku eest polnud ma mitte mingil juhul nõus nii suurt summat välja käima, seega ei jäänud mul muud üle kui hakata googeldama, kuidas endale ise taolist toodet valmistada.
Esialgses "retseptis" oli tarvis vaid vana ripsmetušši ning juuksegeeli. Vana ripsmetuššipurgi ma leidsin (väga hea harjasega), kuid lähimast toidupoest ei leidnud ma midagi muud mpeale meest kulmugeelide (tugevusega number 8, see on ju võrdne PVA liimiga!), seega ei jäänud mul muud üle, kui loobuda juuksegeeli kasutamisest. Kui ma aga maitseaineletini jõudsin leidsin ma sealt paki želatiini- See on ju (peaaegu) võrdne juuksegeeliga? Igaljuhul ostsin ma endale 45 sendise paki ning hakkasin testima - saab mis saab.
Kuna mu "avastus" oli niivõrd hea ja taskukohane, sooviksin seda ka teiega jagada!

Sul läheb tarvis: 
  • Vana ripsmetušš
  • Želatiin
Esmalt pese VÄGA HOOLIKALT vana ripsmetušipotšik (minul kulus näiteks 30 minutit :)))) ) seejärel sega teises anumas želatiini ja vee segu. Kui segu on poolvedel, püüa see ripsmetušituubi sisse saada (see nõuab kogu protsessi juures kõiges suuremat pingutust!), kui segu on "kindlas kohas", siis jäta see mõneks ajaks seisma. 
Algul võib hari natukene määrida ka kulmupiirkonnas olevat nahka ning seetõttu soovitan kulmugeeli kanda peale enne jumestuskreemi kasutamist. 
Kuid valmis ta ongi - kaua tehtud kaunikene 45 sendiga! :)

Mõnusat katsetamist!
Eliise

You Might Also Like

10 comments

  1. Olen ise ka odava kulmugeeli jahil olnud, kuid pole ühtegi veel leidnud. Samas on küllalt ripsmetušše, mis kohe-kohe tühjaks on saamas, proovin arvatavasti varsti selle DIY ära! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Need ongi kõik lihtsalt nii hirmkallid ja üliväikestes pakendites :(
      Soovitan soojalt proovida, kui valmis saad, siis võid teada anda, kuidas välja tuli :P

      Kustuta
  2. Kuidas seda nüüd siis kasutada saab? Kui valma, kannan peale kulmudele ja pesen maha? Sorry, pole ennem kulme vahaga teinud. Küsin Sinu, kui eksperdi arvamust.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kulmuvaha on selleks, et kulme fikseerida, mina kannan hommikul peale ning õhtul pesen maha.
      Mu postitus on vist kaheti mõistetav - see "kulmuvaha" võib olla natuke eksitav. Siin ei ole tegemist kulmukarvade eemaldamisega :)
      Vabandan, kui veidikene segadusse ajasin :(

      Kustuta
  3. Ühesõnaga, kannan hommikul peale ja õhtul pesen maha, aga nagu mis see teeb siis, teeb need ilusti püsivaks? Ei, Sina abosluutselt ei ajanud mind segadusse. Mina olen pigem siin see "kõigelollim". Vabandust, ei ole tõesti enne teinud nii, aga peaks katsetama, tänud!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, just nii. Mul endal on lihtsalt mõned kulmukarvad nii pikad, et ei taha ilusti kaardu hoida, siis kasutangi vaha, et nad ilusti ritta seada.
      Võta heaks!!! :)

      Kustuta
  4. oskad soovitada head ripmsetušši, mis pikendaks ka ripsmeid ? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu ülipikki ripsmeid on veel pikemaks teinud ainult üks tušš, mileks on Pupa Diva's Lashes - hind on küll krõbe, aga kui õigel ajal Ideaalkosmeetikasse sattuda, saab selle 9-10 euroga kätte :)

      Kustuta
  5. Nühkisin 45min vana peitepulga topsikut puhtaks, tükk tegemist. Võtsin 2spl umb zelatiini ja panin veidi vett hulka. Õnneks oli mul olemas peenikese korgiga pudel( tavaliselt juuksevärvi pakendites olemas,) sellega sain hõlpsalt peitepulga topsikusse segu.
    Jätsin seisma ning panin prooviks peale. Ehmusin veidi, sest pole enne sellist asja kasutanud, kulmud oleks nagu liimikihiga ûle käidud. Katsudes veidi tunda, et kõvad.
    Liigapalju zelatiini?
    Milles võib probleem olla? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Esiteks on mul tore lugeda, et katsetasid seda nippi :)
      Teiseks tahaksin ma seda minida, et ka minul oli see paras katseeksitusmeetod ehk siis tundub tõesti, et Sul sai želatiini natukene liiga palju. Kui segu tuleb õige, siis peaks see tõesti olema vaid õrnalt kleepuv nii, et turritavad kulmukarvad paika silub :)
      Eks Sa ise pead nüüd vaatama, kui kõva see segu tuli, et kas uus segu teha 1,5 spl või koguni 1spl želatiiniga :)

      Kustuta