Nädala nipp: sellest, kuidas ma ise juukseid lõikama hakkasin

september 14, 2014

Hoian praegu sõrmi ja varbaid ristis, et peale tänast postitust ma sõimukaid kommentaaridesse saama ei hakka, kui loll ja rumal ma olen - ja kui olengi, küll kunagi oma vigadest õpin ja aru saan, kui see tegu nii vale on.
Täna ma räägiksin sellest, kuidas ma endale ise juuksurikäärid ostsin ja juukseotsi hakkama hakkasin ja kuidas see mu juuksed meeletult kasvama on pannud.

Kui ma juulilõpus on viimases kuumakäärilõikuses käisin (tundmatu juuksuri juures), siis hakkas mul endast ja rahast ikka meeletult kahju. Ma väljusin salongist rahakott 20'ne euro võrra kergemana ja hunniku katkiste otstega. Otseloomulikult ma saan aru, et ükski juuksur ei saa tunni ajaga hakkama sellise juuksepahmakaga, mis mul on ning samuti tavatasuga, kuid miks mulle ometi midagi ei öeldud ja umbes-täpselt sama seisuga koju tagasi saadeti?
Ühesõnaga meel läks ikka täiega mustaks ja ma ei saanud oma juukseid selliseks jätta. Samuti uuesti 20 eurot tühja auku visata oli ka mõttetu. Hakkasin siis natukene googeldama juukseotste lõikamisest ja teada-tuntud lause on see, et juukseotsi tuleb trimmida pea iga 6-8 nädala tagant. Kuna ma eriti hull kuumusega juustemõrvar pole, siis oleks see periood liiga lühike ja mu juuksed vaevalt, et üldse natukenegi kasvaks.
Seetõttu mõtlesin, et mis oleks kui ostaks omale ise juuksurikäärid (hehehe need kõige mitteprofessionaalsemad ikka) ja hakkaks ise katkiseid otsi maha hakkima. Otsest soengut mul ju enam pole ja kohe kui katkist otsa näen lõikan ära. Õnneks pole mul neid katkiseid otsi väga palju ja nagu seeni peale vihma eriliselt juurde ka ei teki.
Mõeldud-tehtud tormasin kohe TradeHouse ja ostsin sealt Femelli lõikuskäärid (need lühemad, sest ei viitsi omale kaelapeale kriime teravate otstega tekitada) ning hakkasingi lõikuma. Iga päev natukene. Aega võtab küll tunde aga juukseotsad saavad tõepoolest terveks ja ei ole vastikud ning takused. Hiljem hakkasin lõikama nii, et kohe kui kuskil katkist otsa nägin - naksti ja läinud ta oligi.
Olen nüüd niimodi 2 kuud lõiganud ja juuste kasv on küll kiiremaks läinud. Imelik jah, et lõikad maha aga kasvab pidevalt juurde, aga kui ots on terve, siis on juurel ka jõudu karva pikemaks kasvatada.
Nüüd on mul (piinlikult) terved juukseotsad, harjumatult kiire juuksekasv ja suuur raha kokkuhoid (koonerdaja nagu ma olen) ning lisaks kõigele meel hea, pea püsti ja tuju rõõmus, et ma selline isehakanud juuksur olen :D
No oleme ausad - mu juuksed on ikka kordades pikemad kui varem ja teised on seda ka märganud!!!! :D
(aga selleks, et nad tagumikuni oleksid, pean vist 150'ne aastaseks elama)

Ühesõnaga - olgem loomingulised, vahepeal tulevad sellised veidrad otsused isegi kasuks ja minge ikka juuksurisse, ma ei taha selle kisa alla sattuda, et juuksuritelt kliendid ära võtan :D
Mõnusat pühapäeva!
Eliise

You Might Also Like

7 comments

  1. Tundub väga lihtne ja soodne moodus oma juukseid korras hoida. Kuid tekkis küsimus, kas selleks peavad kindlalt olema spetsiaalsed juuksurikäärid või sobivad ka tavalised? Ja kui oleks võimalik avaldada, siis palju sellised käärid teil maksid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Muidugi on lihtne ja soodne - lisaks kõigele ka põnev iseendal nokitseda :)
      Mina soovitaksin siiski spetskääre. Võivad olla ka mõned väga teravad käärid, aga olen kuulnud, et kui käär on nüri teeb see katkised otsad veel katkisemaks. Seega soovitan osta ikka eraldi käärid, millega ainult juukseid lõigata. Kokkuvõttes tuleb kääride hinnaks 1-2 korra juuksuri juures käigu hind.
      Minu käärid on pärit TradeHousest hinnaga 11,90 eur (http://tradehouse.ee/et/?i=41508)

      Kustuta
  2. Mina olen samamoodi endal ise juukseid lõiganud, aga ainult paar korda, mitte püsivalt. Mõnus tegevus. Sa tekitasid isu küll oma jutuga, eriti kui nii hästi mõjunud on :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hihihi võtan Su kommentaari kui komplimenti, aitäh! :)

      Kustuta
  3. Mõtlesin, et sa võiks teha video sellest kuidas sa oma juukseid kodus ise lõikad. Oleks väga abistav ja huvitav!! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh nõuande eest, aga tegelikult seal erilist "kunsti" ei olegi ja ilmselt oleks seda päris igav vaadata, sest kogu lõikamine näebki välja selline, et võtan kätte juuksesalgu, uurin seda ning kui leian katkise otsaga juuksekarva, siis lõikan ära umbes 0,5 cm :)

      Kustuta