Tootearvustus: Absolute Dry – kas tõesti lõpp higistamisele?

september 22, 2014

Natuke vähem kui kuu tagasi sain kätte paki Absolute Dry tiimilt, et testida nende preparaati, mis lubab peatada higistamise terveks nädalaks. Minu jaoks oli see põnev väljakutses, sest kindlasti olete teie ka heas usus ostnud endale deodorante, mille pakil on kirjas, et 48 tundi ei higista ning peale kasutamist juba paari tunni möödudes kettad kaenla all on…
Absolute Dry lubaks siis ühtekokku saja kuuekümne kaheksaks tunniks higistamisest vabaneda. Kõlab uskumatult – tegelikult mitte.


Absolute Dry higistamisvastane antiperspirant
Mis tootega on tegu?
Absolute Dry on tõhus higistamisvastane vahend, mis peatab higistamise kaenla all, kätel, jalgadel jm kuni 7 päevaks. Absolute Dry sisaldab alkoholi baasil toimeainena alumiiniumkloriidi. Alumiiniumkloriidi toimel higinäärmete juhad ahenevad, takistades nii higistamist, kuid säilitades samas naha normaalse hingamise. Alumiiniumkloriidil on ka baktereid pärssiv mõju, mis hoiab ära ebameeldiva lõhna. Absolute Dry on sobilik kõigile, kes soovivad ülitõhusat ainulaadse püsiva mõjuga antiperspiranti. Seda soovitatakse ka inimestele, keda vaevab liighigistamine ehk hüperhidroos. Absolute Dry’s ei ole lõhna-, säilitus- ega värvaineid. See on saadaval kahes variandis: dab-on ja niisutatud salvrätikud. Toodetel on sama koostis ja nende mõju kestab kuni 7 päeva, iga liiki higistamise puhul.
Absolute Dry niisutatud salvrätikud on antiperspirant uuel ainulaadsel kujul! Niisutatud salvrätikuid on lihtsam kasutada näiteks kätel, jalgadel ning muudel suurematel kehapindadel. Niisutatud salvrätik on hügieeniline ja mugav variant, lihtne käekotis kaasas kanda ja täiuslik reisidel.

Mina sain testimiseks kaks varianti dab-on ning niisutatud salvrätikud ning püüan mõlema plussid/miinused ka teieni tuua.
Esmalt üleüldiselt Absolute Dry’st:
Selleks, et nädal aega higivabana püsida, piisab tõepoolest vaid ühes kasutuskorrast, kuid see peab toimuma õhtul, enne magamaminekut, kui higinäärmed jäävad nö „puhkeasendisse“. Enne kasutamist soovitan kaenlaalused eelmise päeva õhtul ära raseerida, sest kui näiteks sama päeva hommikul raseerida, kui toodet kasutama hakata võib see natukene kipitama hakata.
Nüüd siis ka natukene kogu protsessist. Esmalt tuleks ära puhastada piirkond, kuhu Absolute Dry’d peale hakkad kandma ning seejärel õrnalt peale tupsutada (kas siis dab-on otsikuga või niisutatud salvrätikuga). Algul ei tundnud ma midagi peale vänge haisu, mis meenutab natukene mõnda piirutuselaadset ainet, millega haavu puhastatakse. Õnneks kaob lõhn mõne minutiga ja naha külge seda ka ei jää, rääkimata riietest.
Peale umbes 5 minuti möödumist hakkas esimesel korral kõik kihelema ja veel väga väga hullusti kihelema. Minu kaelaalused sügelesid meeletult ning kogu see ebamugavustunne kestis oma 4-5 minutit seni kuni toode oli täielikult imendunud.
Järgmisel päeval ma hommikul deodoranti lisakaitseks ei kasutanud, kuid oma skeptilise suhtumise tõttu viskasin ikka igaks juhuks kotti ja nii 4-5 päeva järjest (kuni lõpuks ma sain aru et mul ei lähe seda ka järgmistel päevadel vaja). Isegi mitte peale treeninguid! Tõepoolest suudab Absolute Dry piirata higistamist ja kaitsta selle eest ka treeningutel nii uskumatu kui see ka ei tunduks.
Absolute Dry toime pidi paranema järjest rohkem iga nädalaga, kuid peale 2. nädalat muutusin ma vist „immuunseks“ (või oli see tingitud selles, et kasutasin toodet salvrätikujul), sest lisakaitset pidin hakkama kasutama tihedamalt ning seetõttu otsustasin teha väikese pausi, et kaenlaalused natukene puhata saaks. Peale nädalast puhkepausi kaenlaalustele tuli toote toime tagasi, kuid eks näis, mis edasi saab.
Ma pean tõdema, et kui Absolute Dry on mõeldud kõikidele kehapiirkondadele, siis mina mujal kasutamiseks mõtet ega vajadust ei näinud, sest ainus probleemne koht on mul kaenlaalused. Küll aga võib toodet kasutada näiteks peopesades ja kindlasti ka tallaalustes.
Kui mul oleks valida, kas dab-on versioon või salvrätt valiks ma esimese, sest seda on lihtsalt mugavam kasutada. Väikese otsikuga on mugav toodet ükskõik millisesse kehapiirkonda tupsutada täpselt nii palju kui soovid. Salvrätikuga on jällegi väga mugav käia üle kõik muud kehapiirkonnad, tallaalused, peopesad (ma üldiselt ei kujutaks isegi ette, kuidas ma dab-on otsikuga tupsutaksin tallaaluseid – see oleks ju suur kulu ja mu tallad/peopesad oleksid väga-väga märjad). Märjast salvrätist ei piisanud mul kahe kaenlaaluse jaoks (ilmselt), sest nädal, mil kasutasin salvrätti tekkiski kehal see „immuunsus“, millest ma rääkisin, ehk oligi see sellest tingitud?
Mida ma võin kokkuvõtteks öelda on see, et – jah, ma kasutan Absolute Dry’d kindlasti ka edasi, sest esiteks on see mugav ja teiseks võib tunduda suure keemiarünnakuna, kuid lõppkokkuvõttes kui anda oma kehale alumiiniumit 1 kord või 7-14 korda nädalas on sellel suur vahe. Samuti tagab toode mulle kindlustunde igas olukorras, et mõnel tähtsal üritusel ei riku higistamine mu meeleolu ega pane muretsema, kui kannan pikkade varrukatega pluuse.

Absolute Dry on saadaval Apotheka apteekides ning nende netiapteegis https://apteek.apotheka.ee/search?q=absolute hinnaga 18,12 eur (netiapteegis on registreerunud kasutajatele sooduspakkumine 13,60 eur!!)
Hindeks 9/10

Teksti sai palju, kuid loodan, et see-eest saite põhjaliku ülevaate :)
Lisaks kõigele saab sama komplekti omanikuks ka üks minu lugejatest, hoia silm peal! :)
Eliise

You Might Also Like

13 comments

  1. Kui kasutad pudelit, siis ei ole mingit muret. Ma kasutanud mitu kuud ja pidanud ka 1,5 ndl vastu. Ja kindlasti kasutada siis, kui kaenlaalused on pestid ja raseeritud eelmisel pàeval. Muidu ei ole nii tõhus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nõustun 100% pudel toimib tõepoolest paremini, aga aitäh soovituste eest! :)

      Kustuta
  2. Kas peale pesemas käimist peab deodoranti uuesti panema? :)

    VastaKustuta
  3. Hetkel tundub uskumatu, et isegi trennis ei higista.. Sellist asja tahaks küll järgi proovida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tõepoolest on terve trenni vältel kaenlaalused täiesti kuivad :)

      Kustuta
  4. Huvitav kas see deodorant on parem kui üks teine apteegi väga kiidetud deodorant maxim..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures, ma nädal aega tagasi kuulsin ka sellest Maximist, mis pidi tõepoolest väga tõhus olema, kuid ilmselt peaksid nad samal põhimõttel toimima, sest koostises on alumiiniumkloriid. Ma vaatasin et nad jäävad enam-vähem samasse hinnaklassi ka (soodusega on küll Absolute Dry praegu kõvasti odavam).

      Kustuta
    2. Olen ka vahepeal Maximit kasutanud ja see küll vähemalt minu puhul nii tõhus polnud kui see Absolute Dry.
      Absolute Dry'st sain mina alles nüüd teada, kui tegin Apothekast ostu ja olid pannud kaasa selle Absolute Dry salvräti pakikese. Sai kohe ära proovitud ja enda üllatuseks ka tuli see, kui tõhus ikka antud toode on. Mitmeid päevi ei pidanud kasutama mingit muud deodoranti ja kaenlaalustele ei tekkinud ka mingit haisu. Hetkel on Chilli's see vedelik soodushinnaga, 8.5€. Võtsin sealt selle ligi.

      Kustuta
    3. Väga vahva, et oma kogumusi jagasid! :)
      Aitäh ka vihje eest, minu Absolute Dry deodorant on nüüdseks ammuilma otsa saanud ning suveks on see täiesti asendamatu, seega ilmselt tuleb üks väike Chilli šoping teha :)

      Kustuta
  5. Ma olen kasutanud absolut dry tab-on deodokat juba mõned aastad järjest. Ma olin alates 16.ndast eluaastast kannatanud liighigistamise all..väga piinlik oli ja pidin absoluutselt igapäev kalkuleerima, mida ja kuidasselga panna, et higiplekke ei oleks näha. Isegi kõige kallimad firma deodorandid ei võtnud higistamislaike ära. Lahendus tuli minuni absolute dry näol. Olin selleks ajaks siis 22. aastane. Võite ette kujutada, kui piinarikas oli kooliaeg minujaoks. Lõpuks ometi saan ma kanda, mida tahan ja värvus ei pea olema riietel enam tume! Kõlab uskumatult? Aga see sõna otsesesmõttes päästis mu elu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma püüan seda vähegi ette kujutada, kui ebameeldiv see oli, sest kui isegi natukene higistan, siis hakkab see ennast nii hullusti häirima ning tekib hirm, et kas teised tunnevad, ega pluusi all laigukesi pole jne jne jne. Mul on niinii hea meel, et selle toote näol oma murele lahenduse leidsid!!!! :)

      Kustuta