Tootearvustus: Sõsar looduslikud tooted võtavad pakase eest varju huuled ning hoolitsevad näonaha eest

detsember 04, 2014

Mul on hea meel, et ma saan taaskord rääkida Eestimaisest looduskosmeetikast. Täna räägiksin aga sellisest looduskosmeetikafirmast nimega Sõsar.
"Sõsar" lugu sai alguse viiest säravast Eesti naisest, kes ühendasid oma teadmised, oskused ja kired, et pakkuda koostöös kauni loodusega kosutust meie kõigi kehale ja hingele. Loome oma looduskosmeetikat vaid parimast Eesti toorainest, mõeldes just põhjamaise inimese vajadustele.Ühendame tänapäevased teadmised kodumaiste taimede raviomadustest Eesti pärimusmeditsiiniga, kust ammutame inspiratsiooni esivanemate teadmistest. Kasutame oma maskides, huulebalsamites, kehakoorijates ja seepides eestimaisest puhtast loodusest pärinevaid ravimtaimi ja muid tooraineid. Milleks kasutada laiast maailmast sisse toodut, kui meie endi juuri hoidev maapind pakub niipalju erilist? Meie kliimas kasvavad taimed omavad justkui erilist võlujõudu, et karm talv üle elada. Selle võlujõu aitame kosutavate kehahooldusvahendite ja maitsvate taimeteede kaudu anda edasi ka Sinule.

Mina sain omale testimiseks vägagi kelmika kõrvenõgeseseebi ja huulemee:

1) Sõsar kelmikas kõrvenõgeseseep
Mis tootega on tegu?
Hoolimata nimest, ei ole meie kõrvenõgeseseep kõrvetav, vaid pigem ikka paitav. Nõgese puhul kehtib reegel: sarnane ravib sarnast, ehk siis see, mis tekitab allergilist reaktsiooni, ka rahustab seda. Nõgesel on ka nahaalust vereringet ergutav toime. Sobib nii käte kui ka kogu keha pesemiseks.

Hehehe esimese asjana kiidaksin kõikide Sõsara toodete nimetusi. kelmikas kõrvenõgese seep - nii leidlik, sest seebi omadused on tõepoolest väga kelmikad, kuid üsna pea kuulete ka neist omadustest.
Kui ma pakiautomaadi kapi avasin, siis esimesena tungis mu ninna täpselt see lõhn, mis tekib suvel siis, kui muruniidukiga on läbi nõgeste sõidetud. Selline hmm.. kirjeldamatu. Justkui rohulõhn, kuid samas lõhn, mis sisaldaks endas hulgal piparmünidataolisi elemente. Igaljuhul väga mõnus ja looduslik!
Eriti rõõmustab mind pakendil olev ülipuhas koostiselementide kirjeldus, mis on täpselt sama looduslik nagu ka kelmika seebi veel kelmikam lõhn:
Seep ise on klotsikujuline ning sees on ka täpekesi, mida aga pestes tunda pole. Oma koostiselt pole seep rasvane ega rammus vaid pigem hästi õrn ja kerge ning see teeb pesemise väga hõlpsaks, sest seep lausa liugleb mööda põsesarnu. Kuna seebi koostis on äärmiselt tagasihoidlik, siis vahumägesid loota ei tasuks. Seep küll läheb vahtu, kuid õrnalt-õrnalt. 
Mis minu jaoks aga toote kelmikaks teeb on see, et kui tahkel kujul on seebil imehea lõhn, siis pestes muutub see päris päris ebameeldivaks, kuid lõhn ei seostu kuidagi moodi tulemusega, tulemus on vägagi muljetavaldav.
Kui juba pestes hakkas seebi ja näo hõõrdumisel tekkima see imeline krudisev heli, siis näonahk tõepoolest niivõrd puhtaks saabki. Toode suudab eemaldada väga hästi jumestustooted põskedel, otsaesiselt, ninalt, lõualt. Silmameigi ja ripsmetušiga jääb natukene jänni, kuid sellest ei ole midagi.
Nahk on peale kasutamist niiiiiiiiiiiiiiii siidpehme et seda on raske kirjeldada ja ebameeldivast lõhnast pole jälgegi, seega ärge esimesel pesemisel ära ehmuge. 
Toode on väga hea ka probleemsete vistrike raviks. See "kõrvetab" need päris kenasti mõne päevaga ära ja juba peale esimest kasutust tõmbasid minu näos leiduvad probleemid heledamaks ja väiksemaks, mis on toote üks tugevamaid külgi, seega soovitan soojalt probleemsele näonahale.
Ning kullakesed, kõrvenõgeseseep pole tegelikult üldsegi kõrvetav vaid vastupidiselt on see naha vastu äärmiselt hell :)
Igapäevaseks kasutamiseks ma seepi näole siiski ei soovitaks. See küll ei kuivata nahka meeletult nagu tavalised seebi, kuid kui olin 3-4 päeva järjest pesnud hakkasin tundma vajadust kreemitamis järgi, seega sobilik nädalas paariks korraks kasutamiseks, et oma näos suurpuhastust teha :)

Sõsar kelmikas kõrvenõgeseseep on saadaval http://www.sosar.eu/ hinnaga 6.00 eur (NB tutvu ka edasimüüjatega)
Hindeks 8/10



2) Sõsar mahe huulemesi
Mis tootega on tegu?
Leebe olemusega huulemesi, mis sobib kasutamiseks ka kõige pisematele huultele. Kaitseb huuli nii kõrvetava päikese kui talvel karmi pakase eest. Lisaks saab huulemett kasutada salvina, niisutuseks kuivadele pindadele, kriimudele, marrastustele ja väiksemate põletuste leevenduseks.

Huulemesi on mõnusas pisikeses metallpurgikeses, kuigi ma ise eelistaksin huultele käivaid tooteid pulgana, sest tudub kuidagi hügieenilisem, kuid ega see toode ainult huultele pole mõeldud ning selles ongi konks. Seda võib kasutada ka erinevatel marrastustel (minu puhul kindlasti küünenahad!).
Nii nagu ka seebil on huulemeel vägagi puhas koostis: 
Huulemesi on oma koostiselt võib-olla ehk mitte nii mesine kui nimi, meenutab pigem huulebalsamit, mis on huultele minu arvates väga mõnus niisutaja, eriti talvel.
Mett sisaldavate huulebalsamite võludega olen tutvunud juba sellest saadik, kui katsetasin Burt's Bees välismaist huuletoodet, millest sai minu suur suur lemmik, kuid ega meie armas kodune huulemeekenegi alla jää. Pigem ehk trumpabki üle?
Huulemesi lõhnab täpselt nagu mesi ja jääb huultel vastupidiselt meele õhukesena ja mittekleepuvana. Huulemesi imendub täielikult umbes 5 minuti jooksul ning see jätab huuled väga väga niisutatuks mitmeks tunniks. Kuna praegu on õues väga muutlikud ilmad ja külmad siis on see minu huultele kõvasti kurja teinud ning neil hetkedel olegi haaranud just selle huuletoote. Mu huuled said terveks umbes kahe päevaga ja päevas kasutasin toodet umbes 3-4 korda ja enamasti enne külma õhu kätte minekut. 
Kui tavaliselt tekitavad kõiksugused huulebalsamid sõltuvust selle näol, et huuled ei oska enam ilma balsamita ise normaalset keskkonda säilitada, siis selle tootega seda hirmu ei teki ning sõltuvusse ei jää te kindlasti, isegi mitte maitse pärast, sest minu arvates tootel erilist maiku juures polegi.

Sõsar mahe huulemesi on saadaval http://www.sosar.eu/ hinnaga 5,40 eur (NB tutvu ka edasimüüjatega)
Hindeks 9/10



Aitäh armsale Sõsar'ile ning teie sättige end õhtul teleka ette sooja teki sisse, sest algab "Home alone" maratoni esimene osa! :)
Eliise

You Might Also Like

2 comments

  1. Huulepalsam siiski :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ise arvasin tegelikult sama, kuid lähtudes kodulehel olevast toote nimetusest olin sunnitud kirjutama balsam.

      Kustuta