Tootearvustus: Dr. Bronner's maagiline seebiunelm!

aprill 14, 2016

Hei hei kõigile!
Tänases arvustuses tuleb juttu põnevatest Dr. Bronner's seepidest, mis on oma ülima naturaalsuse, puhtuse ja multifunktsionaalsusega võitnud tuhandeid südameid üle kogu maailma ning nüüd on need lõpuks ka Eestis saadaval! :)

Tegemist on eriliste seepidega, mis
1) on 95% orgaanilise päritoluga
2) ei sisalda GMO taimi
3) pole testitud loomadel
+ palju palju muud põnevat, mida leiad näiteks http://www.drbronner.ee/Mis-on-Dr-Bronner-s-seebi-sees-
Minule saadeti testimiseks üks suur suur ja suvise sidrunilõhnaga All in One vedelseep, lisaks veel 2 testerpakendit, üks mõnusalt roosilõhnaline ning teine neutraalne testerpakendis vedelseep ja kõige tipuks teepuuõliga tahke seebike.
Ma olen tükk tükk aega murdnud pead selle üle, kuidas postitust struktureerida, sest Dr. Bronner's Magic Soap'il ehk eesti keeles maagilistel seepidel on lausa 18 erinevat kasutamisvõimalust! Vedelseep on majapidamises täiesti unikaalne vahend, sest sellega saab teha kõike.. jah kõike, isegi hambaid pesta!
Vaatame enne üle nende maagiliste seepide lõhnad ning seejärel sukeldume juba erinevatesse kasutusvaldkondadesse.
1) Dr. Bronner's Cirtus Orange Pure Castile Liquid Soap
Minu jaoks saab arvustuse kirjutamine hea hoo sisse alati sellega, kui alustan oma lemmiktootega. Lõhna poolest kaalub see kollane ja päikesepaisteline seep üle kõik teised Dr. Bronner's tooted, mis minuni saabusid. Põhjuseks on imeline sidrunilõhn, millest õhkab ka teisi tsitruselisi. Nii suvine, kuid samas ka troopiline... oh kuidas tahaks hetkel üht väikest sidruniviilukest näksata ;)
Kõik Dr. Bronner's Magic Soap'id on tekstuuri poolest vedelad ning kindlasti mitmeid kordi vedelamad, kui tavalised vedelseebid, šampoonid või ükskõik millised muud puhastusvahendid. Tegemist on seepidega, mis on väga hea voolavuse ning looduslikule sisule mitteomase hea vahutavusega. Põhjus, miks tooted vedelad on peitub selles, et tegemist on kontsentreeritud tootega ehk siis tuleb neid maagilise seebikesi peaaegu et alati lahjendada. 
Siit leiad mõningad valemid, kuidas maagilist seepi kasutada ning lisaks 18 erinevat kasutusvaldkonda: http://www.drbronner.ee/Magic-Soap-18-in1
Kui aga tulla tagasi minule testimiseks saadetud 236ml suuruse toote juurde, siis... oeh isegi kui ma kasutaks seda kõigil kaheksateistkümnel viisil, jätkuks seda väga väga väga pikaks ajaks, kogu võlu peitubki selles, et toode on lahjendatav veega (ning kindlasti tuleb toodet ka vastavalt õpetustele lahjendada, sest muidu võib toode hoopiski kasu asemel kahju teha..).
Nüüd aga piilume üle kaks pisikest sõpra, mis koostise poolest sarnanevad küll suure variandiga kuid lõhna poolest on täiesti erinevad.

2) Dr. Bronner's Baby Unscented Pure Castile Soap 
Jah, see on toode, mille puhul peaksid kõrvu kikitama emmed beebidega, sest see on tõeliselt neutraalne, täiesti lõhnatu helesinine seebiunelm. Neutraalsus annab seebile juurde mitmeid erinevaid kasutusvaldkondi, mida teiste seepidega teha ei saa, õige pea saad lugeda sellest, kuidas edenes antud seebiga hammaste pesemine! ;)

3) Dr. Bronner's Rose Pure Castile Liquid Soap 
Helesinisest vatipilvest hüppame aga tõelisse roosa-manna printsessimailma, sest roosilõhnalisel tootel just tõeline roosiaia lõhn ongi. See pole tugev, pigem õrn, kuid samas piisavalt intensiivne, et jätta nahale peale kasutamist meeldiv roosilõhn. 

Minu kogemused Dr.Bronner's vedelseepidega:
1) Kasutamine dušigeelina - selleks sobivad imeliselt nii sidruni- kui ka roosilõhnaline vedelseep. Kasutamiseks tuleb tilgutada mõned tilgad oma pesušvammile ning seejärel tuleb švammi veidikene vee all mudida, et seep mõnusalt vahutama hakkaks. Nahk jääb hiljem mõnusa lõhnaga, kuid võib-olla ehk veidikene kuivem kui tavaliste dušigeelidega.
2) Kasutamine näo pesemiseks - nendele, kes eriti lõhnasid ei talu sobib kindlasti helesinine beebiversioon, kuid teistele soovitan jällegi soojalt nii roosi- kui tsitruselõhnalist vedelseepi. Kasutamiseks tilguta mõned tilgad peopesadele ning hõõru toode vahule. Kindlasti kanna seepi niiskele näonahale. Ära lase seebil sattuda silma ning pese see hoolikalt maha. Nahk on ülisuperpuhas, kuid näokreem tuleb kindlasti peale kasutamist kasuks ;)
3) Kasutamine tavalise seebina - selleks, et mitte pidevalt pudelist pidevalt omale seepi kätele tilgutada valmista lahus juba mõningasse varasemasse pumbaga vedelseebi potsikusse. Selleks lisa umbes 1/4 seepi ning 3/4 vett. 
4) Kasutamine šampoonina - siinkohal on kindlasti oluline juustesse jääv meeldiv lõhn, seega on minu arvates eriti hea valik roosilõhnaline toode, kuid samas on vägagi eriline ka tsitruselõhn, sest sidrunilõhnalisi šampoone naljalt juba poest ei leia. Šampooni "valmistamisel" tuleks appi võtta mõni pisem 100-200ml'ne anum, millesse lisada teelusikatäis vedelseepi ning seejärel seda veega lahjendada. Kuna tegemist on seebiga, siis on see siiski ka kergelt kuivatav, tuleb olla ettevaatlik, sest kõõm on peanaha kuivusest kerge tekkima. Šampoonina seebi kasutamine muudab aga juuksed lausa piinlikult puhtaks...
5) Kasutamine hambapastana (jah, see on võimalik!) - ainus oluline soovitus on kasutada neutraalset beebiversiooni, sest sidrunilõhnaline oli suus veidikene kummaline... roosilõhnalisest rääkimata, kuigi tegelikkuses on ju kõik maitsetud. Seep ("hambapasta") läks kenasti vahule küll ning kikud sai kenasti läikima, kuid ainus probleem on see, et suu on pärast VÄGA VÄGA kuiv ning noh... seebimaitset on ka! :D
6) Kasutamine puuviljade pesemisel - kui Sa just omale sidrunilõhnalisi viinamarju ei soovi, siis soovitan siiski neutraalset Baby versiooni, mida ka mina katsetasin just nimelt viinamarjade pesemisel. Õunu pesen ma tavaliselt alati seebiga, igaks kümneks juhuks, sest kuuldatavasti on õunte koored kohutavad keemia- ja mustusepommid. Viinamarju seebivees loputades tundsin aga kuidas need pealt lausa puhtusest krudisema hakkasid, aga... eks natukene oli ka süües seda "puhtust" maitse näol tunda.. pole viga :D
7) Kasutamine vannivahuna: lõhnavad variandid annavad vanniveele mõnusa lõhna, kuid vahuna toode paraku ei toimi.
8) Kasutamine raseerimisvahuna: siinkohal soovitan taas kasutada lõhnavaid seepe ning raseerimiseks vala peopessa pisikene "loigukene", mida hiljem käte vahel vahule ajada ja seejärel jalgadele, kaenlaalustele või miks mitte ka näole kanda (meestel). Seep aitab väga kerge vaevaga žileti nahal libisema panna ning kogu raseerimisvaeva enda peale võtta. Hiljem vajab nahk aga kindlasti kreemitamist.
9) Kasutamine nõudepesuvahendina: suurepärane alternatiiv Fairyle ja muudele keemiapommidele nõudepesus. Paar tilka švammile on piisav selleks, et pesta ära tubli kogus nõusid. Seebil on hea vahutavus ning seetõttu on lihtne toidujäägid nõudelt eemaldada. Kahjuks olen seebiga nõusid pesnud vaid kergemate mustuste puhul, rasvaste nõudega kokkupuuteid pole olnud.
10) Kasutamine meigipintslite pesemisel: jaaa, jaaa ja veelkord jaa! Ma arvan, et seep suutis pesta maha kogu mustuse, mis on aastate jooksul minu pintslite külge kogunenud ning mida teised vahendid pole suutnud eemaldada. Igaljuhul muutusid heledate karvadega pintslid suisa mitu tooni heledamaks. Oluline on aga see, et peale seebiga pesemist tuleks pintsleid kindlasti ka palsamiga turgutada, vastasel juhul jääks pintslid lihtsalt veidike liiga "kuivad".  Oh, ning siinkohal soovitan otseloomulikult lõhnavaid maagilisi vedelseepe! :)
Pane oma fantaasia tööle ning leia veel põnevaid täiendusi minu loetelule, sest need on vaid vähesed kasutusvaldkonnad! :)

Dr. Bronner's Pure Castile Magic Soap vedelseebid on saadaval http://www.drbronner.ee/ hinnaga 3.90 eur (59ml)/10.90 eur (237ml)/15.90 eur (473ml).
Hindeks 9/10


4) Dr. Bronner's Tea Tree Pure Castille Organic tahke seep
Vahva on see, et peaaegu kõikidel vedelatel seepidel on olemas ka oma tahke versioon. Tahke seebi kasutamine võtab kasutusalasid küll vähemaks, aga antud seebi kahe peamise kasutamisvõimalusega olen niivõrd rahul, et viimased kuu aega on see seep olnud kasutuses lausa iga päev.
Põhjuseks on seebis peituv teepuuõli, mille põhiline toimeaine peaks kõigile minu varasematele blogilugejatele tuttav olema, sest nimelt teepuuõliga teen alati oma tülikatele vistrikutele säru. Jah - teepuuõli on antibakteriaalse toimega, seega jätame hüvasi kõiksuguste punetustega nii näol kui ka kehal.
Miks kehal? Tegemist on suurepärase raseerimisseebiga. Seep moodustab pehme vahu, mis aitab žiletil edukalt mööda jalgu libiseda jättes hiljem ühtlase tulemuse ning mõnusalt pehmed jalad (PS - seep on naha vastu väga pehme ja siidjas, kuigi ära unusta peale kasutamist jalgu kreemitada!). Kuna tegu on teepuuõli sisaldava seebiga, siis ei pea muretsema punetuse ega sissekasvanud karvade pärast, seep võtab kogu selle negatiivse külje enda hoole alla.
Ka näohoolduses on seep võrratu kaaslane, taaskord mõnusa ja pehme vahu, suure neutraalsuse ning loomulikult hea puhastava toime tõttu. Seep eemaldab kerge vaevaga meigijäägid ning pooleldi ka ripsmetuši. Kuigi seebivaht on pehme vajab nägu kohe kindlasti peale pesemist turgutavat niisutust, sest tahes tahtmata muudab seep näonahka kuivemaks peaaegu alati.
Pole ilmselt suur ime, kui selle seebi kohta mitte ühtegi halba sõna ei leia. see suur klotsike on leidnud koha minu südames ning teeb silmad ette minu kõikidele varasematele looduslike seepide katsetustele.


Dr. Bronner's Pure Castile Organic tahked seebid on saadaval http://www.drbronner.ee/ hinnaga 5.90 eur.
Hindeks 10/10


Au ja kiitus kõigile, kes tänase arvustuse otsast lõpuni läbi suutsid lugeda, sest kirjutamist oli tõesti palju :)
PS! Varsti premeerin ka üht oma lugejat Dr. Bronner's kinekotikesega, hoia silm peal nii Facebookil kui ka Instagramil, et mitte põnevat loosimist maha magada!
Eliise

You Might Also Like

0 comments