Nädala nipp: 8 lihtsat ilunippi

august 19, 2013

Hei, täna jagan mõningaid nippe, mis võivad elu veidikene lihtsamaks muuta või ka hoopis ilusamaks teha :)

1. Hambapasta, teepuuõli või kummeliga kodune vistrikuravi


Vahest ikka tuleb ette neid halbu päevi, mil näkku on ilmunud mõni ebameeldiv tegelane kellest on vaja kiirelt vabaneda. Mina kasutan "tema" kuivatamiseks teepuuõli või hambapastat (hambapasta ei tohiks olla valgendav). Tavaliselt kannan neid peale õhtul enne magama jäämist (loomulikult mitte kahte korraga). Hommikul ärgates keedan kummelist tee ja tupsutan probleemsed kohad üle ja nagu naksti on punetus vähenenud.
Teepuuõli hind jääb apteegis umbes 5 euro kanti.




2. Riitsinusõli küünte- ja juustekasvu kiirendamiseks, ripsmete tihendamiseks.

Minu kiharad ja küüned on VÄGA aeglase kasvuga, selleks, et neile natukenegi hoogu sisse lükata kasutan riitsinusõli, tegelikult mina kasutan seda ainult küüntel, sest mul on paksud juuksed ja sealt ei taha see õli kohe üldse välja tulla. Pigem soovitan seda neile kellel on õhemad juuksed, see peaks ka paksust juurde lisama. Lisaks kõigele paneb see ka ripsmed kiirelt kasvama, lisab tihedust ja ka pikkust.
Igati unikaalne ja odav vahend!
Riitsinusõli hind on apteegis umbes 2 eurot.




3. Palsami, juuksemaski juustesse laia kammiga kammimine



Üks hiljuti leitud nipp erinevatest blogidest, mis on lihtsalt suurepärane. Toimib see nii: kanna niisketesse, mitte läbimärgadesse juustesse palsam/juuksemask ja hakka juukseid laiade vahedega kammiga kammima. See aitab tootel pääseda erinevatesse juuksekihtidesse ja tagab täiusliku tulemuse, sest palsam ei jää ainult pealmistesse juustesse. Samuti aitab see vältida pusasid ja on ka hea ajaviide, sest tavaliselt peab ootama umbes 3-5 min, et palsam peas püsiks ja mõjuma hakkaks.
Pildil on:
Matrixi palsam - Trade House -20 eur
Tahe keratin gold mask - I.L.U - 10 eur
Fructis Goodbye damage mask - Selver - 3,69 eur




4. Palsamiga jalgade raseerimine


Taas üks hiljutisi nippe, mille täiesti juhuslikult Buduaarist leidsin. Palsamiga raseerimine jätab jalad väga pehmeks, seega pääseb kreemitamise vaevast, samuti on ka tõhus karvade eemaldamisel. Suvel on see ju päris oluline, et jalad oleksid siledad, samuti jätab see ka kerge läike.
Proovisin seda palsamit ka oma juustel, aga kui nüüd aus olla, siis minule see üldse ei sobi, pigem jääbki raseerimispalsamiks, sest see kuivatab kohutavalt juukseid ja tekitab pusasid, kuigi peaks olema koffeiiniga, mis just peaks juukseid elustama...
Selleks et oma kallist palsamit mitte raisata, ostsin kõige odavama, mis poes oli saadaval. Pärit on see Prismast ja hinnaks 1,29 eur.







5. Jumestuskreemi ja ripsmetušši hoidmine kuumas vees



Vahest tuleb ikka ette neid nõmedaid hetki, kui oled just välja minemas ja jumestuskreemi postikust ei tule muud, kui ainult mõned üksikud kreemipritsmed, sama ripsmetuššiga. Selle probleemi aitab lahendada klaasitäis kuuma vett. Pista puuderkreem või ripsmetušš anumasse, kus on kuum vesi (soovitavalt püstises asendis) oota üks 10 minutit, jahuta külma veega ja saadki puudujäägi kätte, mina olen saanud sedasi oma ostud lükata edasi 3-4 päeva. Muidugi ei ole ükski asi igavene ja lõpuks tuleb ikkagi uus osta, aga see nipp toimib väga hästi ka siis, kui rahakotis ulub vaid tuul.






6. Küünte hoidmine soolases vees


See on juba ammu teada, et merevesi tugevdab küüsi ja paneb need kasvama, kuid alati pole ju meri käepärast. Selleks et meri omale koju tuua läheb tarvis: leiget vett, 2 spl meresoola.
Lase meresoolal veidi lahustuda ja pista küüned umbes viieks minutiks lahusesse. Tavaliselt ma pärast käsi ei pese, lihtsalt kuivatan käterätikusse, kuid see on igaühe enda teha. Teen protseduuri umbes mõned korrad kuus, siis kui küüned on eriti hapraks muutnud, varsti tuleb ka talv ja siis vajavad küüned erilist tähelepanu.


7. Märgade lokkide/juuste efekti saavutamine





Tulemus sõltub kahjuks igaühe enda juuksetüübist ja sellest, kuidas neile looduse poolt antud on, minul on lokkis juuksed, seega saan teha ainult lokke. Protsess näeb välja selline: kuivata juukseid nii, et need jääksid pooleldi niisketeks. Seejärel võta umbes pähklisuurnune kogus Fructise viimistlusgeeli ja kanna juustesse, kui vaja pane muidugi rohkem, kõik oleneb juuste paksusest. Muideks, sel sügisel on märgade juuste kandmine väga moes: http://www.naine24.ee/903978/soengutrendid-2013-poimitud-lokkis-ja-marjad-juuksed



8. Krunnitäidise suurendamine

Kevade lõpus tekkis mul tunne, et juuksed on kasvanud ja pidulikum üritus oli ka tulemas, seega oli vaja suuremat krunni kui tavaliselt. Kuna krunnitäidised on üsna kopsaka hinnaga ja alati pole ka minu tooni saadaval otsustasin seda koduste vahenditega suurendada. Selleks kasutasin vanu sukkpükse ja põlvikuid, rullisin need ümber ja saingi teine palju priskem + täpselt sobiv värv ka juustele.





Loodan et proovite ka mõne nipi ära, on ehk kellelgi veel midagi huvitavat minuga jagada, mida mina ja teised lugejad proovida võiksid? :)

Eliise


You Might Also Like

11 comments

  1. Tere!
    Üks küsimus.
    Kui ma näiteks tahaks hakata kasutama seda Riitsinusõli juuste kasvu kiirendamise jaoks, kas ma siis panen seda lihtsalt pähe? Või kuidas seda tuleks peale panna?

    Muidu blogi tundub väga põhjalik ja soovitused tunduvad ka head. Jätka samas vaimus. ;)

    VastaKustuta
  2. Väga huvitav postitus , palju abi oli sellest :P

    VastaKustuta
  3. Tere, mina panin riitsinusõli juuksejuurtele, valasin kätele, hõõrusin kahe käe vahel ja seejärel sõrmitsesin juuksejuurte lähedale. Hoidsin seda u 15 min.

    Suur tänu kõigile, tegite kohe mu päeva nii ilusaks! :)

    VastaKustuta
  4. Kallis Eliise
    Aitäh , et hakkasid seda blogi pidama ! Sinu blogi tegi minu elu palju lihtsamaks !


    Päikest sulle :)

    VastaKustuta
  5. Aitäh Sulle nende imeliste sõnade eest!! :)

    VastaKustuta
  6. Mina näiteks kasutan õli jalgu raseerides, nahk jääb samuti mõnusalt sile :)
    Riitsinusõli kohapealt olen ma sinuga täiesti nõus :)
    Ise proovin ära selle soolase vee värgi :)

    VastaKustuta
  7. Oo, peaks proovima, aga millist õli, kas beebiõli või hoopis tavalist toiduõli? :D

    VastaKustuta
  8. Mõlemaga olen proovinud, tulemused on samad :)

    VastaKustuta
  9. Ostsin ka selle teepuuõli seal peal on veel palju nippe kuidas seda kasutada saab lisaks küüntele ja juustele on see ka kasulik suu hoolduseks ja igemete tugevdamiseks segada 3-5tilka veega ning loputada sellega suud mõni minut. Kuid minu meeelest mina seda suhu panna küll ei tahaks kuna see haiseb ikka jubedalt. :D

    VastaKustuta
  10. issand, ja see ajab ju eriti hullult kipitama ka ja kuivatab, õõh ei taha isegi mõelda suhu panemisele... :D

    VastaKustuta