Nädala nipp: katkiste huulte esmaabi

oktoober 06, 2013

Kõle külm on jõudnud kohale ja selle tulekust annavad märku (vähemalt minule) lõhenenud, kuivad huuled. 
Kolasin natukene netis ringi ja mõtlesin, et paneks kokku ühe toreda postituse huulte tervena hoidmiseks. 

1. Ära limpsi oma huuli!

Kõik küll teavad seda reeglit, kuid mõnel on ikkagi harjumuseks huuli limpsida. Tuul ja külmus kuivatavad huuli ja huulte limpsimine muudab olukorra veel hullemaks, sest see eemaldab huultelt nende loomuliku kaitsekihi ja viib veel kiirema kuivamiseni ning lisaks kõigele ajab need paiste ning punetama.Õnneks pole sellest raske vabaneda – lisa huulepalsamit lihtsalt sagedamini (soovitavalt maitsetut, sest muidu limpsid kogu huulepalsami juba selle maitse pärast maha).

2. Koori julgelt 


Leia huulte koorimiseks endale sobiv lahendus: valmista segu ise või muretse poest.Võid huulekoorija meisterdada oliivõlist ja suhkrust ning sellega õrnalt umbes minut aega koorida, kuni surnud nahk on huultelt maas.  
Katsetasin ise väga tõhusat huulekoorijat eelmisel nädalal: sega kokku lusikatäis nutellat, lusikatäis kohvipaksu ning tilgake õli ning määri see ringjate liigutustega huultele (P.S sellest jätkub ka näole)



3. Pööra tähelepanu huulepalsami koostisosadele.


Eelista huulepalsameid, milles on mesilasvaha, E-vitamiini ja teisi looduslikult niisutavaid aineid ja püüa vältida tavalisi petrooleumipõhiseid palsameid, sest petrooleum teeb küll huuled pehmeks, kuid see ei imendu ega niisuta seespidiselt. Huulepalsamit soetades jälgi, et toode pakuks kaitset UV-kiirguse eest. Salv kaitseb siis tõhusamalt nii päikesekiirte kui vabade radikaalide eest, mis nahka kuivatavad ja vanemaks teevad. Kui aga huuleniisutajat käepärast pole saab apteegist endale soetada vaseliini, mis on ka suurepärane abivahend.

4. Tee öösel sügavhooldust. 
Võta kasutusele magus mesi ning hambahari ja hakka oma huuli õrnalt harjama umbes 1 minuti jooksul. Seejärel lisa huultele niisutav huulepalsam ning heida magama. Hommikuks avastad pehmed ja terved huuled.





Allikas: (www.naistekas.delfi.ee)

Sel nädalal tahtsin veel paar tootearvustust teha, aga nädalalõpp läks nii kiireks ja ei jõudnudki :( Kuid selle-eest teen neid järgmisel nädalal 2 tükki :)

Eliise

You Might Also Like

2 comments

  1. Lasin kosmeetikul koorida. Aga selle mee ja hambaharjaga proovin küll ära kui mee saan. Ja teen ka arvustuse! :) Aitäh kasulike nippide jagamisest.

    VastaKustuta
  2. Kusjuures, mee ja huultega veel soovitati mulle proovida sellist meetodit, et jätad mee ööseks huultele ja hommikuks pidid maru pehmed olema. Võid ju sedagi proovida ;)
    Jään Su arvustust ootama :)

    VastaKustuta