Uue aasta lubadus: võtan kaalust alla!

detsember 31, 2013

Kas pealkiri mitte ei tundu tuttav? Seda lubavad ilmselt väga-väga paljud, aga teaostus jääb kuni kuu kanti, sest dieedi pidamine on üks ülitüütu ja stressirohke asi. Samuti on väga raske saada ennast trenniinimeseks, kui enne trennides käinud pole.
Ma ise küll sellist lubadust ei anna, sest olen hetkel oma kehaga päris-päris rahul, kuid minult on nii palju küsitud kaalu kohta ja see hakkab natuke tüütuks muutuma. Tegelikult tohivad sellist nõu anda ainult toitumisspetsialistid, kuid ka mina võtsin suvel ennast korralikult ette ja kaotasin 6 kilo väga kerge vaevaga, mis teeb silmad ette paljudele dieetidele.
See on kõik nii ebameeldiv minule, et sellest siin räägin, aga usun, et see meetod mida ma järgisin on palju etem juurikate närimisele ja minestamise äärele näljutamisele.
Kuskilt netiavarustest? hakkas mulle külge lause: "Söö hommikul kui kuningas, lõunal kui prints ja õhtul kui kerjus." Endamisi mõtlesin, hakkab jälle see kella-kuue-jutt pihta, et peale 18.00 ei tohi ühtegi ampsukest võtta!
Vähehaaval hakkasingi seda proovima, kusjuures toiduainetes ma midagi ei muutnud. Hommikul sõin kõhu korralikult täis pudrust ja lõuna ajal veel ühe prae ning vähehaaval hakkaski kõht sellega harjuma ja õhtuti enam süüa ei nurunud. Lisaks sellisele söömisele Zumbatasin 3x nädalas.
Suve lõpuks olin ma kergem kuue kilo võrra ja mul oli tagasi tulnud keskkoht, mis kuhugi? kuhugi... teadmatusee kohta kaduma oli läinud.
Selle dieedi (ei ma ei taha dieedi öelda.. toitumise?) hea omadus on see, et süüa võib kõike! Ka šokolaad pole keelatud, sest hommikul võib ju paar tükikest põske pista, sest see energia kulub päeva jooksul ära, eriti trennipäeval. Kiirtoitu ma muidugi vältisin ja kusjuures, varem kui tuli räige (see on see isu, mida ei saa peatada, teate küll, et kohe peab saama) Mc Donaldsi isu, ei ole ma seda alates suvest tundnud ning sinnapoole isegi oma jalga tõstnud.
Nüüd aga lisan võrdluse ajast, mil alustasin ja ajast, mil olin saavutanud oma eesmärgi, olla taas 50 kg ja see kaalukaotus on mulle väga suureks kasuks tulnud uisutamises, sest nüüd on ikka palju kergem saada oma tagumik maast lahti ja teha üks korralik 2x hüpe :)


See kõik on igaühe enda otsustada, kas proovib seda või mitte.
Loodan lihtsalt, et kohe ei hakata targutama minu nõuande kallal, kui nii juhtub kustutan postituse hetkega, sest mina postitasin selle mõttega teisi aidata ja hoiduda dieetidest.

Ilusat vana-aasta lõppu ja säravat uue algust!
Eliise

You Might Also Like

22 comments

  1. Super ilus oled! :)

    Ilusat vana aasta lõppu sullegi ning veel paremat ja ilusamat uut :)

    VastaKustuta
  2. Samad sõna sullegi kallis Kairi! :)
    Meeldejäävat ja veel paremat uut aastat! :)

    VastaKustuta
  3. kas sa nende toidukordade vahele midagi ei söö?

    VastaKustuta
  4. kui ikka kõht tühjaks läheb, siis pakk belvitasid ja activia, ning kõht on väga väga täis :)

    VastaKustuta
  5. Mis kellaaegadel sa sõid? ÕHtuti ei söönud yldse v natuke?

    VastaKustuta
  6. Sõin täpselt ärkamise järgi ja söön ka siiamaani, siis sõin hommikust kella 11-12 paiku aga praegu näiteks kell 7. Suve poole, kui hiljem sõin, tuli lõunasöök alles kell 3 või 4, nüüd aga juba 11 või 12. Selle tõttu sööngi nüüd ka 4-5 paiku väikese salati või jogurti.
    Ära ennast jumala eest näljutama hakka, kui kõht tahab ikka süüa siis anna talle midagi kergemat, igasugused jogurtid ja müslibatoonikesed on väga head kõhu täitjad :)

    VastaKustuta
  7. Kus sa Zumbatamas käisid/käid ?

    VastaKustuta
  8. Tartu ülikooli akadeemilises spordiklubis, väga suurepärased treenerid ja jõukohased kavad ;)

    VastaKustuta
  9. mida sa õhtu ja lõunasöögiks sõid ja mis kell need olid? :)

    VastaKustuta
  10. Kui kaua sul see langetus aega võttis?:) Imelint!

    VastaKustuta
  11. Kui kaua üks su zumba trenn kestis ajaliselt?:)

    VastaKustuta
  12. Vastan kõigile kolmele korraga, nii on lihtsam ja vähem segadust ;)
    Lõunasöögi kohta kirjutasin juba ühes kommentaaris, et see muutub, sest toitun samamoodi ka praegu, aga nüüd on lihtsalt piir ja enam alla ei võta. Lõunasöök sõltub ärkamisajast, nt praegu kui tõusen vara ja hommikusööki söön kell 7, siis tuleb lõuna juba kell 12, aga kui suvel kella 10-12 paiku hommikusööki sõin, läks kõht tühjaks alles 3-4 paiku. Selle tõttu jäigi õhtusöök vahele. Nüüd aga pean midagi kerget ka 5 ajal sööma (jogurt, kodujuust, võileib). Lõuna ajal võid süüa ühe täiesti normaalse prae. Hetkel on minul selleks koolitoit (kartulid, liha, mõni kaste, makaronid, hautised, supid jne).
    Oma eesmärgini jõudsin juba 2,5 kuuga, seega ei võta see tegelikult üldse kaua aega.
    Zumba kestis koos soojenduste ja lõdvestustega kokku 55 minutit. Unustasin postitusse lisada, et mu uisutreener andis vahel ikka sellisele leheküljele nagu (www.sportlyzer.ee) erinevaid jooksudistantse maksimumkestvusega 20 min. Ehk aitas ka see kaasa.
    Lisan veel, et sportlyzer on üks suuur-suur motiveerija. Sinna saad lisada kõik oma sõbrad/tuttavad ja hakata nendega võistlema edetabeli näol ja minu jaoks on see selline kerge võistlusmoment väga hea motiveerija ja see, kuidas õhinal peale trenni sinna oma treeningu sisse kandsin ja imetlesin, kui tubli ma olen ja kui kellestki veel ette sain... veel parem tunne!!! Soovitan :)

    VastaKustuta
  13. Mis sa arvad ka kodus zumbatamine sobiks ka :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ojaaa, ma teeks ise ka kodus zumbat kui vaid ruumi oleks. Ükskord proovisin näiteks kodus niimodi, et eriti ei hüpanud, küll-aga võtsin kätte 1kg hantlid ja tegin zumbat kätele. Järgmine päev ei saanud ennast riidessegi panna, käed valutasid nii hullult.
      Kui hantleid pole, saab need väga hästi asendada ka 0,5 vett täis pudelitega (minu arvates on parimad Aura Fruiti omad, neil selline hea kumer disain, mis võimaldab pudelit käes hoida kui hantlit :)
      Seega proovi kindlasti järgi ;) Minu arvates on parim valik videosid sellel leheküljel http://www.confessionsofafitnessinstructor.com/zumba/ need mis algavad ZIN .. on minu arvates parimad.
      Head zumbatamist! :)

      Kustuta
  14. Kas sa ei söönud peale 6-te siis enam midagi?:) Ja kas praegu ka mitte?:) Ja kas belvita küpsised aitavad kaalu langetada :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei söönud ja siiani ei söö ka, sest kõht on harjunud sellega ning enam ei tule isegi mitte õhtuti isu :P
      Belvita küpsised ei langeta kindlasti kaalu ainevahetuse kiirendamise mõttes, kuid seal on palju liitsüsivesikuid, mis hoiavad kõhu väga kaua täis, seega aitavad need koomale tõmmata portsjonite arvult :)

      Kustuta
  15. kui kaua võttis aega sul, et kõht harjuks ära peale 6-te mitte sööma?:) Ja kas te tõesti salendab? Ja siis, kas oskaksid soovitada kodus tegemiseks mingit täispikka zumba trenni?:) See, mida soovitasid, seal vist kõik videod mõne minutised..
    Edu ja päikest!:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. umbes kuuaega, ma päris täpselt isegi ei mäleta, aga seda tean et kaua sellega küll ei läinud :) täispikki zumbtarenne polegi netis üleval, proovi sealt nendest videodest endale üks treening kokku panna ja samuti kui oled nutiseadme omanik siis väga hea programm on daily workout, millega saad kombineerida endale vastava lihas- või kardiotreeningu :)
      Palju edu sulle samuti ja küsi ikka, kui abi tarvis :)

      Kustuta
  16. V2ga tubli oled,sest kõigil pole nii palju motivatsiooni ja tahtej6udu. Respekt!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on hea kuulda, tegelikult võtsin ma seda pisut katse-eksitus-meetodina ja selle tõttu pingutasingi nii kuis jaksasin, et näha kas see õhtul söömise ära jätmine tõesti toimib :)

      Kustuta
  17. Kas sa endale vahest midagi magusat ka lubasid? Või kui tihti üldse "cheatisid"

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Siis kui isu tuli võtsin ikka, aga tingimus oli see et hommikupoole ehk siis enne lõunat. Pole mõtet keha stressi viia selle keelamisega, nii hakkavadki veel suuremad istud tulema ;)

      Kustuta