Nädala nipp: 5 nippi elektri tõrjumiseks juustest

veebruar 02, 2014

Oeh ma ei tea kuidas teiega lood on, aga minu juuksed on külmast täiesti elektrit täis läinud ja kammida ma neid isegi ei taha enam. Koguaeg käib üks rahin ja pragin nagu oleks mul lõke pähe tehtud. Tekib lausa mõte, et võiks panna siis juuksed kasu teenima ja elektrit koguma, nii saaks ilmselt terve aastajagu elektrit "ilma rahata" :D
Olgu, olgu aitab rumalast jutust... Proovisin netist mitmeid erinevaid lahendusi leida ja Schwarzkopf'i koduleheküljel leiduv info tundus kõige kasulikum. Jagan seda muidugi ka teiega ;)

Talvel tekitab juustele ja nahale kõige enam probleeme kuiv õhk. See ei kehti mitte üksnes köetud ruumide, vaid ka välisõhu kohta. Kehtib selline füüsikaseadus: mida külmem on õhk, seda madalam on õhuniiskus. Sellega kaasneb niiskuse suurenenud imamine ümbritsevast keskkonnast. Selles veendumiseks pole sul vaja teha muud, kui vaadata oma tuhme ja säbrus juukseid ning ka sinu tundlik peanahk tuletab seda aeg-ajalt meelde. Talvel tuleb nii juuste kui ka peanaha puhul arvestada veel kahe probleemiga. Iga lisanduva külmakraadiga vähendavad rasunäärmed rasu tootmist 10% võrra, kuni lõpetavad miinus 8 oC juures rasu tootmise täielikult. Ka paksud villased mütsid aitavad juuste ja peanaha olukorra halvendamisele kaasa, põhjustades sügelust. Stressis juuste abistamiseks on talvel vaid üks võimalus. Hellita oma juukseid ja peanahka õrnatoimeliste ja rikkalike hooldustoodetega.


1) Niisuta oma juukseid

Elektrilaengute tõttu seisavad sinu lendlevad juuksed püsti, turritades igas suunas. See juhtub siis, kui juuksed on väga kuivad. Sinu ülesandeks on õigete hooldusvahendite kasutamine ning sobiva niiskustasakaalus taastamine juustes.

Niisutamiseks kasutan mina näiteks: 


2) Sirgenda oma juukseid õigesti

Juhul, kui kasutad juustesirgestajat, tuleb juukseid alati kaitsta, töödeldes neid spetsiaalsete soenguvahenditega. Ärge kasutage kunagi sirgestajat märgades juustes! Selle nõude eiramisel kuumutate juustes oleva vee keemispunktini ja sellel on juuste suhtes kohutavad tagajärjed.
Parimad kuumakaitsed: 




3)Eelista tumedat

Valige tumedam juuksevärv. Talvel peaksid isegi blondid tumedama tooni kasuks otsustama. See näeb loomulikum välja ja on lisaks juuste vastu õrnem. Juuste heledaks värvimine on juuksestruktuuri suhtes karmim ning muudab juuksed kuivemaks.

Olen ka mõelnud oma juuste värvimist karamellikarva, aga julgus proovimiseks puudub, oh mind! :(

4) Heida pilk oma juukseharjale

Kullatud kammid on ideaalne abivahend elektrit täis juuste neutraliseerimiseks. Harilikult ajab asja ära ka naturaalsetest harjastest hari. Selline hari on kasulik ka juuksesoomuse seisundile.

Kullatud kammid, liigne luksus? Minu probleemid on samuti seotud ilmselt juukseharjaga, sest peale kammimist lähevad juuksed suureks voolupesaks.



5) Juukselakist antistaatik?

Klassikaline lahendus: ka juukselakil on antistaatiline toime. Pihusta seda juustele 20 kuni 30 cm kauguselt ning hajuta kätega õrnalt juustele. Sellega on staatilise elektri probleem kontrolli all!

See nipp toimib väga hästi, olen seda ennegi proovinud ja hullumaja kaob peast ära. No vähemalt järgmise päeva hommikuni... :D


Sellised tänased nipid olidki. Kui kellelgi on mõni iluprobleemike, mis vajab lahendust, kirjuta julgelt kommentaaridesse ja juba järgmisel pühapäeval leian vastuse Sinu küsimusele! :)
Eliise

You Might Also Like

6 comments

  1. Minu probleemid on punnid ja ülikuiv nahk :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Punnide leevendamiseks aitab minul teepuuõli ja kummelitee kompress, aga otsin järgmiseks nädalaks veel midagi ;)

      Kustuta
  2. Mul on ka probleem elektriga juustes, viimase kolme aasta jooksul vist esimest korda, kuigi juuksed pole vähemalt viie aasta jooksul nii terved olnud. Niisutan, ei kasuta kuumtöötlust ja kasutan pehmet juuksepikenduste harja aga ikka olen särtsu täis, vastik talv :D Kõige rohkem on ikka see villane mantel ja sall vist süüdi peale kuiva õhu.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. issand mul täpselt sama asi, ma ka nii hämmingus sest ikka kaua-kaua pole sellist jama olnud. Ehk on need 20 kraadised külmapäevad juustele kurja teinud, ei teagi tuleb lihtsalt oodata ja natuke probleemi erinevate vahenditega leevendada.. :D

      Kustuta