Elust enesest/nädala nipp: Appi kui pikaks su juuksed kasvanud on!!??!?

jaanuar 01, 2015

Hei armsakesed ilusat uut aastat teile, loodan, et teie kõik südamesoovid täituvad sel aastal ja et südames oleks hingerahu ja soojust! :)

Kui ma paar päev tagasi oma pilte vaatasin, siis sain ma ise paraja šoki... Kuidas ma küll tol ajal aru ei saanud kui katkised, lühikesed ja kohutavad juuksed mul olid?! 
Ka viimasel ajal olen ise märganud seda, et mu juuksed on tõesti pikemad ja ka teised märkavad seda. Just hiljuti sain ka blogisse kiitva kommentaari juuste kohta ja te ei kujuta ette kui palju see mulle tähendab!!! :)
Nagu te aru saate hakkan täna taaskord rääkima juuste hooldamisest ja sellest, milliseid erilisi salanippe ma selleks kasutanud olen.
2,5 aastat tagasi olid mu juuksed kogupikkuses sellised:
10.07.2012
Kohutavalt lühikesed, blondeeritud ja iga päev saanud vähemalt 1x sirgendamist....

Ma olen tänulik, et minu peast käis läbi see "klõks", mis esmalt keelas mul ära sirgendamise. Teine samm oli blondeerimise lõpetamine...
Järgnevalt hakkasin käima kuumades käärides ja seda päris tihti, aga kahjustatud juuste osakaal oli niivõrd suur, et juukseid jäi aina vähemaks ja vähemaks, pikkus lühenes meeletul kiirusel ja mu pea oli täis lihtsalt öeldes rämpsu, surnud juukseid nagu paks heinakuhi...
Siin pildil ma juba üritasin miskit muuta, kuid nagu näha suutsin ma endiselt sirgendada, kuid lõpetasin blondeerimise.
24.12.2012
2 aastat on möödunud kiirelt ja selle aja jooksul olen ma kasutusele võtnud mitmed "uued" võtted, mis on TÕESTI mu juukseid kasvama pannud.
Näitkes proovisin ma Hairbelli šampoone mis mu juuksed natukenegi kasvama panid (Hairbelli kohta on internetist tõesti ainult jama kirjutatud, aga ju ma siis olen see õnnelik, kellel see tõesti toimis. Isegi ühes Facebooki grupis soovitasin seda ja siis sain kohe sõimu, et olen kinnimakstud reklaamiagent, niiet palun ärge kuulake eksole, ma olen kinnimakstud ja tegelikult panin pikendused ja blablabla! :D)
11.03.2012
Nagu näha, siis hakkasid peale seda saatanlikku Hairbelli ikkagi mu juuksed kasvama, ükskõik kui kinnimakstud reklaam ma ka poleks.

Hairbelli tõttu hakkasin juukseid ka täiesti uutmoodi pesema. See näeb välja nii, et šampoon käib ainult peanahale ja palsam/mask juustele kogupikkuses, kuid peanahale palsamit kanda ei tohi. Lugesin, et see pidavat peanahas olevaid poore ummistama ja see pidurdab juuste kasvu. 
See selleks, aga teate kui kaua juuksed puhtana püsivad? Piinlik tunnistada, kuid mina pean nädalas juukseid ainult 2 korda pesema (äärmisel juhul 3), kuid sellisel viisil pesemine ei lase peanahal nii palju rasu eritada ja juuksed ei lähe kiiresti mustaks.
29.05.2014
Jah 2 kuud hiljem on mu juuksed jälle pikemad ja see oli periood, mil mu juuksed hakkasid metsikult kasvama (see oli isegi veidike koormav peanahale, sest juuksejuured pidevalt valutasid).

Endiselt ei mingit sirgendamist ja mitte kordagi juuste värvimist, lasin sellel blondil ise rahulikult välja kasvada.
Järgnes periood, mil otsustasin ise lõigata oma juukseid, see tundus mõistlik, säästlik ja ka tulemusrikas, sest nii saan "minna juuksurisse" siis kui ise tahan ja alati ära lõigata kõik katkised otsad, mida märkan. See pani mu juustele kasvutempot veelgi juurde ja juuksed ei murdunud enam otstest üldse. Samuti olid see kohutav blond juba kõrvadeni välja kasvanud ja pooled mu juustest "uue hingamise" saanud. 
20.09.2014
Ja ühel hetkel tuli mul plaan värvida oma juuksed minu loomulikku tooni, et sellest jubedast blondist, mis mulle seda kohutavat 2012. aastat meenutas lahti saada. Ma tõesti siiralt kahetsen, et ma selle blondeerimisega nii hullusti mässasin, aga eks puberteet ole meid kõiki sellisel moel veidike puudutanud. 
Nagu juba mainitud võtsin appi juuksevärvi ja hakkasin 100% loomulikuks. Ei mingit sirgendamist, ei mingit värvimist - muretu elu, vähemalt ei kasva enam värvi välja! :D
7.11.2014

Kõik see kokku on mulle imehästi mõjunud. Šampoonide ja palsamite suhtes ma erilisi valikuid ei tee, pigem pesen hästi paljude erinevate, et juuksed ära ei harjuks ja olen kuulnud, et ka seda soovitatakse. 
Te ei kujuta ette mu rõõmu, et mul on nüüd juuksed, mida imetletakse, et mina saan komplimente oma juuste pikkuse kohta - väike asi mis omab minu jaoks väga tähtsat rolli. Samuti näevad mu juuksed nii terved välja! :)
Kui te vähegi soovite oma juustele pikkust saada, siis palun lõpetage see kuumusega töötlemine, hakake juukseid tihedamini lõikama ja palun hoiduge blondeerimisest - see on juustele täielik mõrv. Selle kahjulikkus jõuab paraku kohale aga siis, kui juuksed on juba lühikeseks jäänud ja täiesti rikutud...
Minu 2 aastat juuste "parandustöid" on olnud üpriski tüütud, kuid õnneks hakkab asi juba paremuse poole minema ja ma tõesti soovin, et ühel päeval oleks mul alaseljani juuksed ja pikk pikk hobusesaba :)
29.12.2014

Nagu näha, siis on see juba kujunenud traditsiooniks rääkida uuel aastal oma aastatetagustest vigadest ja jagada teile nippe... 

Ma juba hirmuga ootan, millest ma teile 2016 aasta esimesel või viimasel päeval räägin... :D
Eliise

You Might Also Like

12 comments

  1. Mina pesen juukseid nädalas vaid ÜHE korra, maksimaalselt kaks. Ja ma lugesin ühest väga targast raamatust (mille nimi kahjuks ei meenu), et juukseid peabki pesema suhteliselt harva. Tihe pesemine koormab neid samuti. Ja viimasel ajal olen ma ise hakanud pesema nii, et esmalt suurem ports šampooni juurtele ja siis ülejääk natuke otstesse ning palsam nii, et juuri ei puutu (sest pudelil nii kirjas). Kasutan alati ka peale pesu juukseõli, mis muudab juukseks nii ilusaks ja pehmeks. Sirgendan üliharva (kuigi see muudab juuksed päris ilusaks), aga alati kasutan peale sirgendamist juukseõli, mis annab neile tervema välimuse ja ma eeldan, et korvab natuke kuumakahju. Üritan võimalikult loomulik olla, sest mul on väiksest saadik väga paksud juuksed ja ei tahaks neist sugugi loobuda. Hetkel tahan toonida, aga millega ja kuidas, ei tea...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh oma mõtete jagamise eest ja mul on hea meel nähe, et ma polegi ainus, kes oma juukseid üldse pesema ei pea :)
      Samuti toimin ka mina, juukseõli peale pesimist ja ka siis kui tuleb ette sirgendamist või föönitamist, see on juustele selline mõnus turgutus ja poputus peale kahjustamist.
      Kui Sa toonida soovid, siis äkki peaksid proovima toonivaid maske? Ma ise ka kasutan vahel üht Riflessi oma (kahjuks enam seda kuskil ei müüda), aga väga palju kiidusõnu olen kuulnud selle firma toodete kohta: http://tradehouse.ee/et/?b=5158 (üsna kopsaka hinnaga on küll, kuid pidavat imesid tegema ja väga vähe kahjustama).
      Ole tubli, ilusat uut aastat Sulle! :)

      Kustuta
  2. mis olid siis põhi asjad mida kasutades mârkasid juuste kasvu kiirenemist ja tervenemist?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kurikuulus Hairbell, regulaarne juuste lõikus ja vähe kuumtöötlemist :)

      Kustuta
  3. Kas Placent Activi tooteid oled kasutanud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ampulle proovisin, kuid minule kahjuks ei sobinud, tekitasid kõõma ja ajasid pea ruttu mustaks. Lisaks veel oli neid tüütu kasutada ka :(

      Kustuta
  4. Kusjuures, ka mina hakkasin Hairbelli kasutama tänu Sinu soovitusele ja oh üllatust, see reaalselt pani ka minu juuksed täistuuridel vohama. Aga eks ma olen ka üks kinnimakstud reklaamiagent. Uskumatu, et enam ei saa asju kiita ilma, et kohe petjaks süüdistatakse. :D Aga kahjuks-kahjuks inimese loomus on selline. Aga tahtsin veel öelda, et sul on super blogi ja kindlasti jätka samas vaimus! :) Imeilusat uut aastat!
    Silvia

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oh siis ma ei määrigi inimestele jama pähe :D Ütleme nii, et kui Hairbelli pikalt kasutada, siis selle toime kipub nõrgemaks jääma (minul juhtus nii, kui pudelid hakkasid otsa saama), kuid need on just selline mõnus šokk juustele, et neid natukenegi turgutada :P
      Aitäh aitäh kiidusõnade eest, need tähendavad mulle väga väga palju!! :)
      Imelist aastat Sinulegi :)

      Kustuta
  5. Olen ka jätnud juuste pideva sirgendamise minevikku, vanasti oli hommikune rutiin võtta sirgendaja kätte ja juuksed pulksirgeks ajada, nüüd teen seda vaid siis kui on vaja kuskile üritusele minna ja siis ka panen kuumakaitset peale.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just täpselt, kuumakaitse on see, mis tõesti suudab natukenegi seda suur kahjustust kaitsta, ma ise kasutan kuumakaitset ka föönitades :)

      Kustuta
  6. Kus seda Hairbelli saada on?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda saab ainult tellimisega: http://harmonylife.ee/juuksehooldus/hairbell-komplekt-250mil :)

      Kustuta