Outfit: 15.09

september 16, 2015

Tänase outfitipostitusega ütlen teile rõõmsalt "tere hommikust!", põhjuseks see, et pildid on tehtud ei varem ega hiljem kui 7.45! Kuna viimasel ajal on mind tabanud tõeline pakiuputus, siis pean leidma aja pildistamiseks ning eilne hommikupoolik enne kooli tundus selleks olevat ideaalne, seega saage tuttavaks minu natukene unisema naeratusega :)
Dressikas/pusa? - http://www.shein.com/ - 13.90 eur
Teksad - H&M - (hetkel supersoodukaga!!!)12.99 eur
Papud - Sepa Turg - 15.95 eur
Ütleme ausalt, et mind ootab ees 6 riideeset teile tutvustamiseks ning nii ämbrisse pole ma veel varem astunud kui selle pusa ja mõningate tulevate rõivastega. Jah see näeb hea välja - lausa väga hea, aga materjal on väga odav ning kujutan, ette et õige pea on see topiline. Väga sünteetiline.... Lisaks veel on varrukad alumisest äärest nii kitsad, et neid peab ikka päris korralikult üle randme pusserdama ja susserdama :D
Kindlasti ei ole pusa materjal selline nagu näeb see välja tootefotodel http://www.shein.com/Grey-Off-the-Shoulder-Lace-Loose-Sweatshirt ning mis kõige hullem.... Sellel pusal olev pits haiseb, jälle... sama lugu oli ka mul ühe kleidiga, ehk mäletate. Pusa riie ise ei haise, aga pits ikka päris korralikult ning päeva lõpuks ajas see lõhn küll südame veidike pahaks, sest kuna pits on õlgadel, siis on see ninale päris lähedal... Tuleb aga tunnistada, et need augud õlgadel ja see "omapärane" pits annavad dressikale väga palju juurde ning kiidusõnu sain siiski kohe päris hea peotäie :)
Oh ja soovitan teil kindlasti piiluda H&M'i sest need teksad ning veel paljudki superodavad tooted lipsasid minu riidekappi just sel nädalavahetusel. Soodushinnad on muutunud veelgi soodsamaks, juhuu! :P

Eliise

You Might Also Like

3 comments

  1. Mu kommentaar on küll natuke teemaväline, aga sa kunagi küsisid nippe Nikoni peegelkaamera kasutamiseks, mõtlesin et panen mõned soovitused sulle kirja (ehk on veel ikka vaja) :)
    Esimene soovitus oleks see, et pildistaksid Aperture režiimis (kettal A täht). See on nö poolautomaatne režiim, kus sina ise valid ava suuruse (ehk aperture, või F-stop/F-nr) ja valgustundlikkuse (ehk ISO) ning kaamera arvutab välja sobiva säriaja (shutter speed). Aperture režiimis pildistavad suurema osa ajast ka professionaalsed fotograafid, samas ei ole selle režiimiga pildistamises midagi väga keerulist. Miks ma just seda režiimi soovitan, on see, et sellega on võimalik piltidel tekitada nö bokeh efekt – see on see professionaalsetest fotodest tuttav udune taust (ehk väike teravussügavus), mida tava seebikarpidega pole võimalik sel viisil saavutada. Sinu fotodel tooks see ka kindlasti sinu ja riietuse piltidel palju paremini esile, tooks piltidel fookusesse selle, mis oluline on :)
    Kuidas bokeh effekti saavutada? Selleks tuleb objektiivi ava võimalikult suureks teha (nii pääseb kaamerasse ka rohkem valgust, seega on see soovitatav ka nt hämaras pildistamise korral) ehk valida tuleb võimalikult VÄIKE F-number (need lähevad pöördvõrdeliselt, mida väiksem number, seda suurem ava ja vastupidi). Osadel eriti valgustundlikel objektiividel (nt objektiivil, mida ise kasutan saab F-nr panna 1.8 peale) on juba see piisav bokeh efekti tekitamiseks, tavalise valgusjõudlusega objektiivil (F nr 3.5 või suurem) võib vaja olla veel paari nippi. Näiteks saab teravussügavust vähendada ka veel nii, kui suurendad vahemaad tausta ja pildistatava objekti vahel (nt olles kohe seina vastas, jäävad nii objekt kui ka sein teravad, astudes pisut eemale, jääb inimene terav aga sein hägune), samas alati ei ole võimalik tausta ja objekti üksteisest väga eemale viia. Kolmas asi, mida teha saab on suurendada kaugust ka fotograafi ja pildistatava objekti vahel. Seda siis nii, et fotograaf zoomib eemalt inimese nii lähedale kui vaja.
    Mida väikese teravussügavuse/bokeh korral veel silmas pidada? Jälgida tuleb, et inimest pildistades jääks nägu terav, selleks on soovitatud valida fookuspunkt nii (see punane täpike, mida Aperture režiimis pildiotsijast näed ja mille asukohta kaadris saad noolte abil muuta), et see langeks inimese silma, siis on kindel, et nägu ja ilme jääb igal juhul terav. ISO suurus teravussügavuses rolli ei mängi, kuid kuna Aperture režiimi korral pead ka selle ise valmis, siis valgusküllase ilma puhul sobib selleks suure ava puhul nt 200 (kui tundub, et pildid jäävad liiga tumedad, siis ISO suurendamine parandab seda).
    Ühesõnaga see oli mu esimene ja peamine nipp, kuidas oma peegelkaamerast rohkem välja saada. Üks väike lihtne nipp on ka veel kompositsiooni kohta – seda kutsutaksegi kompositsiooni kuldreegliks või kolmandike reegliks. Nt siin on seda lihtsalt ja illustratiivselt seletatud http://metshein.com/index.php/graafika/digifotograafia/391-09-fotograafia-kompositsioon
    Ja kolmandaks, mis veel võib-olla konkreetsemalt outfiti pildistamisega seondub, võiks lisaks üldpildile rohkem pildistada ka detaile (mis pärast võib olla esitatud nii eraldi pildina kui ka nt kollaažina). Detailid aitavad hästi meeleolu luua. Mu mõtet seletavad hästi näiteks Evamaria pildid http://despite-the-style.blogspot.com.ee/

    Niiiii, paras roman sai!! Loodetavasti ei korrutanud ma sulle juba vanu teadaolevaid asju, vaid leiad enda jaoks siit ka midagi uut. Kui midagi segaseks jäi või tahaksid veel millegi kohta teada, võid julgelt küsida :)

    Jään katsetusi ootama :D!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma tänan Sind südamest nii nii õpetliku teksti eest ning Sinu tekstist õppisin rohkem kui terve selle aja jooksul googeldades ja ise näppides!! Proovin nüüd kõiki soovitusi ja nädalavahetusel ootab mind ka kaamerakomplektiga kaasa tulnud fotokoolitus, millest loodan ka abi saada ning küll ma lõpuks midagi asjalikku välja võluma ka hakkan (või nii ma vähemalt loodan :D)
      Väga väga väga suured ja siirad tänud Sulle, et võtsid vaevaks kõik see maakeeles kirja panna nii et minusugune võhik ka miskit aru saaks (sest netis leiduv materjal on terminitest nii kirju, et aru saamine vajab lisaks nii palju otsimist, et lõpuks tüütab lausa ära :D)!

      Kustuta
    2. Aga palun, hea meel, kui sain vähegi abiks olla :)

      Kustuta