Tootearvustus: taaskord mineraalide maailmas

veebruar 11, 2016

Hei mu armsad!

Tänane postitus toob teieni põnevaid uudiseid mineraalide maailmast ehk teisisõnu räägin paljukiidetud mineraalkosmeetikast. Kusjuures mineraalseid kosmeetikatooteid olen kasutanud juba ligikaudu 1,5 aastat, seega nüüdseks olen juba veidikene kogenum kui näiteks aasta-kaks tagasi, mil samuti mineraalkosmeetikast oma blogisse kirjutasin. Mineraalne kosmeetika kuulub näiteks puudri, põsepuna ja päikesepuudri näol minu igapäevasesse meigirutiini.

Täna saan rääkida teile põsepunast ning kahest pealispuudrist, mis ainuüksi puudrina ei toimigi vaid nagu mineraalkosmeetikale omane - kasutusvaldkondi on mitmeid! 

Selleks, et aga mineraalseid tooteid oma näole kanda vaatleme üheskoos esimesena kabukipintslit, mis on lausa selline, mida endaga ükskõik kuhu kaasa saab tassida, muretsemata et pintsli karvad kuidagimoodi kahjustuksid.
1) Sissekeeratav Kabuki pintsel
Mis tootega on tegu?
Klassikaline kabuki pintsel mineraalbaasi kandmiseks.
Pintsel on väga pehme ja siidine. Väga mugav kaasa kanda.
Pikkus koos kaanega - 8.5 сm, karva pikkus - 3,5 cm, karvade läbimõõt - 3 сm

Pisikesed kabukipintslid on minu jaoks olnud asendamatud kaaslased mineraalse põhja loomisel. Pintslil on alati oma koht laual, kuid reisule minnes tuleb pintsel ettevaatlikult meigikotti pakkida nii, et karvad räsitud ei saaks ning pintsel oleks ka hiljem kasutatav. Antud tootega aga seda hirmu pole ning usun, et sellest saabki minu reisi-kabuki!
Kõige paremini on pintsli "mehhanism" nähtav piltidel:
Kusjuures, selline ehitus võimaldab kabukipintslit kasutada ka põsepunapintslina ehk 2in1! Põsepuna kandmiseks mõeldud pintsli saab nii, kui libistada "pintslikaitset" veidikene normaalasendist kõrgemale. Nii saab täpse kuid pisikese tupsutava pintsli.
Pintsel ise on väga väga pehme! Karvad on küll ilmselt sünteetilised, kuid need on tõesti kirjeldamatult siidised ja pehmed. Lausa lust on mineraalpuudrit peale kanda, sest pintsel lihtsalt silitab nahka. Tihedate karvade tõttu ei lähe aga lendlevad mineraalpuudrid kaduma ning enamasti kõik, mis satub pintslile jõuab lõpuks ka nahale. Mina kannan kabukipintsliga mineraalpuudrit peale ringjate, kuid kergelt tupsutavate liigutustega, nii ei teki hirmu, et puuder ebaühtlaselt näole jaotuks.
Pintsel on ühel korral juba ka pesupäeva näinud ning positiivseks omaduseks on see, et pintsel ei aja karvu ning on peale pesu just nagu uus! Pehme ning "korrektne", ei ühtegi harali olevat karva samuti ei pea muretsema selle pärast, et vesi pintsli sisse "kinni" jääb, esmalt küliliasendis ning hiljem rippuvas asendis kuivatades kaob vesi kõikjalt.

Sissekeeratav Kabuki pintsel on saadaval http://mineralcosmetics.eu/ hinnaga 11.90 eur.
Hindeks 9/10

2) Sweetscents kumav pealispuuder Moonlight Star Glow
Mis tootega on tegu?
Annab nahale juurde kuma ja värskendab väsinud nahka. Seda ilusat glow võib kanda põsesarnastele, dekoltee piirkonnale või õlgadele. Samuti saab kasutada lauvärvide asemel või lisada huuleläikedesse või küünelakkidesse. 

Minu kokkupuuted erinevate highlighteritega puuduvad, seega on tegemist minu esimese mineraalse kuma andva pealispuudriga. Kergelt roosaka alatooniga Moonlight Star Glow on lisaks põsesarnade kontuurimisele väga suurepärane lauvärv silma sisenurka, sest antud puudri õrn toon on sobiv asendamaks heledat lauvärvi.
Näiteks sobib see silmameigis väga hästi kasutamiseks ka kulmujoone all selle rõhutamiseks või siis näiteks miks mitte ka huuleläikena. Mina olen antud puudrit lisanud näiteks tumeroosale huulepulgale ja tulemus on vägagi üllatav ning vägagi teistsugune.
Oma püsivuse poolest on see suhteliselt visa, kuid võrreldes ühe teise kuma andva pealispuudriga jällegi pigem keskpärane (kohe kohe toon teieni ka ühe veelgi tugevama pealispuudri arvustuse).
Roosaka tooni tõttu sobib see väga hästi põsesarnade rõhutamiseks, eriti veel siis kui samal ajal kanda roosakat põsepuna. Kuna nina kontuurimine on suhteliselt keerukas, siis olen võtnud ette ka riski kasutada seda toodet nina peal ning teate, ma sain päris hästi hakkama! Kuna tegemist ei ole väga tugeva läike ega heledusega highlighteriga, siis kontuurimise katsetamiseks vägagi sobilik toode!
Siin aga üks väike silmameigikatsetus:
Minu poolt roheline tuli ning soe soovitus just neile, kes soovivad ühe toote abil anda meigile sära, teha silmameiki, rõhutada kulme ning "kanda" veidikene teistsugusemat huulepulka. 

Sweetscents Moonlight Star Glow on saadaval http://mineralcosmetics.eu/ kas maxisuuruses (hind 11.50 eur), minisuuruses (hind 6.00 eur) või testerpakendis (hind 1.00 eur).
Hindeks 9/10

Eelnev toode oli minisuuruses, kuid minu aruvates jätkub sellest päris päris pikaks ajaks. Järgnevad tooted, mis teieni tulevad saabusid minuni aga testerpakendis ning vähemalt põsepuna puhul tundub küll, et seda jätkub väga väga pikaks ajaks. Kohe aga saate teada, milles see saladus põhineb ;)

3) SM Mineral Cosmetics põsepuna - toon Mojave
Mis tootega on tegu?
Harmooniline virsiku ja õrnroosa värvide mäng.
Koostis: Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Iron Oxide, Sericite. Võib sisaldada Mica.

Kui põsepuna toonikirjelduses sisaldub sõna "virsik" siis ilma seda proovimata võin olla suhteliselt kindel, et minu südame see võlub. Sama on ka selle põsepunaga. Õrnalt roosakas soe virsikutoon on lihtsalt see, ilma milleta oma igapäevast meiki ette ei suuda kujutada ning mis peamine - see on "lööv" igal aastaajal nii talvel heleda nahaga mil tekitab roosaka õhetuse kui ka suvel, mil nahk on päevitunud ning pruunikas.
Põsepuna puhul kehtib põhimõte less is more ehk siis oleks mõistlikum alustada pisematest kogudest, sest juurde on alati lihtsam panna kui maha võtta. Nagu te juba selle jutu põhjal aimata võite, siis on tegu tootega, millel on üpriski tugev pigment
Hoolimata tugevast värvitoonist pole aga olukord lootusetu siis, kui toodet peakski veidike rohkem põskedele sattuma - kasvõi selle sama kabuki-pintsliga, millest enne rääkisin, saab kerge vaevaga toodet heledamaks hajutada.
Tugev pigment ja hea katvus tähendab aga ka pikki tunde põsesarnadel. Toode püsib nahal väga väga kenasti ning minul on see kestnud lausa hommikust õhtuni kuni meigi eemaldamiseni! 
Ka põsepuna on kasutatav mitmel moel - matistava huuleläikena või hoopiski roosaka lauvärvina, seega taaskord toode, mis asendab mitut erinevat igapäevaselt vajaminevat jumestustoodet :)

 SM Mineral Cosmetics põsepuna on saadaval http://mineralcosmetics.eu/ kas maxisuuruses (hind 11.50 eur), midisuuruses (hind 7.00 eur), minisuuruses (hind 4.50 eur) või testerpakendis (hind 1.00 eur).
Hindeks 10/10



4) Heavenly Mineral Makeup kumav pealispuuder - toon Begie Satin
Mis tootega on tegu?
Beige Satin FP - pehme, õrn pealispuuder, sobib soojadele nahatoonidele.
Beige Satin FP sisaldab valguspeegeldavaid osakesi, annab õrna mati tooni. Teeb poore visuaalselt väiksemaks. Teie nahk näeb siidine välja.
Koostis: mica, arrowroot powder, titanium dioxide, iron oxides, ultramarine blue

Kui aus olla, siis oma kasutuselt ning omadustelt on see suhteliselt sarnane eelpoolmainitud Moonlight Star Glow kuma andva pealispuudriga. Suur erinevus on aga see, et minule tundub just vastupidiselt, et Moonlight Star on pigem matistav ning see rohkem kuma ja läiget andev. Kuigi tootekirjeldus väidab, et selle pealispuudri omadus peaks matistav olema.
Tooni iseloomustus Begie Satin on minu arvates lause kümnesse pandud, sest oma erilise kuma tõttu meenutab see täielikult satiini. Heledat ja õrna beeži on nahal vaevu näha, sest see ühtlustub väga kenasti nahatooniga.
Ka seda toodet saab kasutada nii lauvärvi, huuleläike või modelleerijana ning kui Moonlight Star andis natukene elavust näole juurde, siis see annab seda mitmeid kordi tugevamalt. Näiteks toob see suurepäraselt esile põsesarnade peal oleva piirkonna (põseluu kohal olev rõhutatav "joon", mis annab näole "kuju" juurde). 
Valguse käes peegeldub see väga kenasti, kuid samas suudab toode jääda piisavalt loomulikuks ilma, et sädeluse või läike üleküllust tekiks. 
Kui mul oleks aga valida, kas Moonlight Star Glow siis pigem otsustasin hoopiski selle kasuks, sest tugevam läige annab meigile rohkemat efekti.

Heavenly Mineral Makeup kumav pealispuuder on saadaval http://mineralcosmetics.eu/ kas maxisuuruses (hind 11.50 eur), minisuuruses (hind 4.50 eur) või testerpakendis (hind 1.00 eur).
Hindeks 10/10

Nautige peagi saabuvat nädalavahetust! :)
Eliise

You Might Also Like

4 comments

  1. Tere!
    Sul võiks siin blogis olla küsimuste esitamise koht :) aga kuna seda pole, siis vast Sa ei pahanda kui ma siin kommentaarides palun Sul soovitada kuivale näonahale head looduslikku kreemi :)
    Aitäh :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere!
      Kahjuks pole sellele üldsegi mõelnud, kuid idee on küll väga hea! :)
      Pole omal nahal proovinud, kui JOIK'i näokreemid pidid küll vägagi nahasõbralikud ning head olema :)
      Novexpert Velvety Hydro-Biotic Fluid on aga toode, mida proovinud olen ning koostiselt peaks ka suhteliselt looduslik olema (http://iluexpress.blogspot.com.ee/2015/08/tootearvustus-hoia-oma-naonahk-varskena_3.html) ainus mure on see, et hind on natukene krõbe.. :(
      Vabandan nii pealiskaudse vastuse eest ning soovin edu otsingutel! :)

      Kustuta
  2. Tere!
    Kui hästi sobib mineraalkosmeetika kombineeritud ja rasusele nahale? Ning kui hea on katvus? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere!
      Esmalt vabandan, et vastusega natuke viivitasin, kuid uurisin tausta ja kuulasin maad. Endal on mul pigem normaalne nahatüüp ning seetõttu pean alati puudri alla kandma niisutavat kreemi, mis puudrit paremini "kinni hoiaks".
      Rasusele nahatüübile soovitatakse jällegi eraldi aluspuudrit, mis peaks rasu kontrolli all hoidma ning samuti parandama puudri püsivust.
      Katvus on neil küll suhteliselt hea, aga mina eriti tugevat kihti puudrit kanda ei armasta, sest kui puudrit kavõi natukenegi liiga palju peaks saama, siis jätab juba natukene "krohvikihi" mulje minu arvates.. :D
      Loodan, et said vastuse ning kui miskit veel vaevab, siis vastan hea meelega nii palju kui tean ja oskan :)

      Kustuta