Toidujuttu: Valio Alma uued maitsed kreeka jogurtite ja Muah! jogurtite näol

märts 28, 2017

Hei! Toidujuttu pole blogis juba mõnda aega olud ning kes teraselt Instagramis (@iluexpress) minu story'del pilku peal hoiavad, märkasid ehk, et ühel päeval oli mul küllaga asjatamist uute Valio toodetega.

Minuni läkitati pakk uute maitsestamata jogurtitega, millega tuleb kaasa ka pisike kallutatav moositaskuke ning lisaks leidus kotis kolme uue maitsega kreeka jogurteid. Hakkame koos maitsma, oled Sa selleks valmis? :P

1) Valio Alma kreeka jogurtid (mustika, metsmaasika ja kakao) 
Alma kreeka jogurt on valminud maailmas tunnustatud kreeka jogurti valmistamisviisil – separeerimismeetodil, kus jogurtist eraldatakse vadak – ning ehtsast kreeka jogurti juuretisest. Selle tulemusena kulub Alma kreeka jogurti valmistamiseks 2,5x rohkem piima kui tavalise jogurti jaoks, mis omakorda tõstab toote valgusisalduse 2x kõrgemaks võrreldes tavalise jogurtiga. Alma kreeka jogurtit iseloomustab puhas koostis (säilitusainetevaba retsept ning parim kodumaine piim) ning paks ja kreemine konsistents.
Alma tõi esimesena Baltimaades turule nn blended ehk jogurtimassi sisse segatud moosiga kreeka jogurtid. Valikus on kolm armastatud maitset – metsmaasika, mustika ning jogurtisektoris unikaalne kakao maitse
Niisiis...
Ma tõesti armastan kreeka jogurteid! Eriti kodumaise mustasõstra-vaarikamoosiga, kuid nüüdseks on Valio välja nuputanud kreeka jogurtid, millele moosi juurde lisada pole vajagi! Maitselt sarnanevad need väga tavalisemate jogurtitega, kuid on koostiselt kreeka jogurtitele omaselt paksemad ning toekamad. Minu jaoks on aga pisut kurb see, et tunda pole kergelt "hapukat" kreeka jogurtile omast maitset, mis varasemalt isegi moosiga segunedes on väga hästi esile tulnud. 
Šokolaadisõprade lemmik on kindlasti kakaoga täiustatud kreeka jogurt ning marjasõpradele on magusaks suutäieks metsmaasika ning mustikaga jogurtid. 
Kuna minu jaoks jäid tooted küllaltki magusaks, siis otsustasin neid niisama lusikaga limpsimise asemel segada smuutidesse. Jäätise asemel on väga nutikas (ja tervislik!) kasutada just maitsestatud kreeka jogurteid. Minu lemmikuks sai smuuti, millesse lisasin mõned lusikatäied mustikaga kreekajogurtit, banaani, tsipake naturaalset jõhvikamahla ning peotäiega metsamarju - võrrratuu!!!!
Ka tänast arvustust kokku pannes avastasin, et ka Valio kodulehel on üks põnev mustikasmuuti: http://www.valio.ee/retseptid/joogid/jogurtismuuti 
Jogurtismuuti
Pilt: Valio

2) Valio Alma Muah! maitsestamata jogurt koos marjamoosiga (kirsi-, maasika-, või metsamarjamoosiga)

Eesti armastatuimasse Alma Muah! koorejogurtite perre on lisandunud uued kambriga topsis jogurtid. Tegemist on Clean Label ehk E-vaba koostisega jogurtitega, kus suures 120g kambris on maitsestamata siidine Alma Muah! koorejogurt ning väikeses 30g kambris kodune marjamoos. Valida saab kolme armastatud moosi vahel – maasika, kirsi ja metsamarja.
Tegemist on ainukeste kodumaiste kambriga topsis olevate koorejogurtitega, mida on mugav ühekordse vahepala või magustoiduna tarbida.
Muah! sarja tooted pole mulle kunagi pettumust valmistanud ega tee seda ka praegu. Topsikeses olev hõrk maitsestamata jogurt on just selle õrna hapuka maitsega, mis näiteks kreeka jogurtist puudu jäi. Ma tõesti armastan sellist kummalist maitset piimatoodete juures, ehk on see minu enda kummaline kiiks, kuid võiksin suurima rõõmuga antud jogurtit ka ilma moosita nautida! Siiski siiski annab keedis jogurtile magusaisu taltsutavat marjast maitset. Minu lemmikuks on metsamarjamoosiga toode, mis on mõnusalt magus vahepala, kuid samas ei tee ka kehale liialt kurja.  Maasikamoos jäi minu jaoks aga pisut liiga magusaks ning kirsimoos on täpselt kahe kuldne kesktee - piisavalt magus, kuid samas ka kergelt hapuka maitsega keedis. 

Mõlemad tooted on saadaval ka suuremates kauplustes, seega vali välja oma lemmik või kui oled seda juba teinud, siis jaga oma muljeid! ;)

Ikka kõige ilusamate soovidega
Eliise

You Might Also Like

2 comments

  1. ainukeste? Farmil on ju ka ammu juba Kreeka jogurtid samasuguses topsis (ja minu meelest paremate maitsekombinatsioonidega + meega!! (mu lemmik, kuigi kole kallis:()

    VastaKustuta
    Vastused
    1. hhihihi väike tähelepanek Valiole tõesti (antud tekst pärineb nende kodulehelt), kuid samas võib neil ka õigus olla, sest tegu on maitsestamata jogurtite mitte kreeka jogurtitega, millel on moos kõrvaltopsikeses.
      Vot meega kreeka jogurti suhtes olen väga väga skeptiline olnud ning pole varasemalt ka kelleltki ühtegi arvamust kuulnud, kuid Sinu kommentaari peale tekkis lausa huvi järele proovida, kuigi tuleb tunnistada, et suur meesõber ma eriti pole... :D

      Kustuta