Q&A vastused!

mai 19, 2017

Kaua tehtud (lubatud) kaunike on teie ees ning te ei kujuta ette, kuidas minu käed põnevusest alati värisesid, kui uut küsimust kommentaarides nägin. Peaksin vist ikkagi tihedamini ka sellist tüüpi postitusi tegema, eks? Kuna täna on postituses juttu palju, siis jätan sissejuhatava lõige väääga lühikeseks eeehk...nüüd vastuste juurde!!! :)
Mis ajendas sind blogiga alustama ja miks sulle meeldib seda teha? :)
Sel ajal kui blogimist alustasin, jälgisin kõige pingsamalt Triinu-Liisi blogi Costany's Sparkles, mis suuresti ilu- ja moeteemaline oli. Kuna sel ajal oli äsja ka 9. klassi minemas, siis mõtlesin, et ülimalt kasulik oleks blogida, et eesti keele eksamil paremaid punkte saada. Üllataval kombel töötas see "nipp" lausa suurepäraselt. Alates päevast, mil alustasin blogimist pole minu ükski kirjand nõrgemat hinnet saanud kui 5-.
Blogimine meeldib mulle eelkõige selle tõttu, et see on nii rahustav! Nii põnev on mässata piltide tegemise ja töötlemisega ning sõnade rittaseadmisega. See aitab ülimalt hästi end välja lülitada (kasvõi hetkeks!) kooli- ja trennikohustustest ning on väga palju avardanud minu silmaringi.
Kirjelda oma menüüd?
Hmm... eriti sellist "supermenüüd" mul jagada polegi. Elan endiselt põhimõttel, et hommikusööki söön nagu kuningas (ehk mõnda hommikut alustangi koogiga või Selveri küpsisemagustoiduga #noregrets!!) lõunasööki söön nagu prints ja õhtusöögilauas kehastun kerjuseks ehk söön tagasihoidlikult (kui üldse). Üsna tihti juhtubki seda, et lõunasöögiks söön koolilõuna või toekama prae ning õhtul näksin puuvilju või teen kerge kurgisalati.
Samas ei meeldi mulle ka ennast piitsutada ning kui mul tulebki mõnel õhtul pitsaisu, siis mu kõht peabki pitsat saama, sest igasugused dieeditamised ja piiramised tekivad miljon muud isu ning kogu külmkapp võiks ühtäkki minu kõhtu mahtuda.
Oleksin ülimalt õnnelik, kui saaksin veejoomise omale südameasjaks, sest vedelikku tarbin päeva jooksul küll kolevähe :(
Mis on Su hobid?
Mulle meeldib teha väga palju, kuid aega selleks napib. Jäähall röövib suurema osa minu vabast ajast kas laste treeningute või iseenda treeningute näol.
Ma armastan näiteks käsitööd! Oleks ma vaid selles piisavalt osav ning järjepidev! Heegeldamine on lihtsalt nii nii mõnus ja rahustav ning olen endale paar päris asjalikku peakatet näiteks valmis meisterdanud.
Ilmselgelt on üheks hobiks ka blogimine ja kõik muu sellega seonduv! :)
Kas oled veel oma endise kutiga koos (kunagi kirjutasid Tristan vms)?
Eip
Mis peale keskkooli plaanid? Kelleks saada tahad?
Kõik oleneb nüüd küll eksamitulemustest, kuid Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonnast oleks üks ja ainus eelistus hambaarstiteaduskond. Vajadusel teen kasvõi kevadel eksamid uuesti, kuid oma eesmärgi suhtes, mis mul on olnud juba viimased 4 aastat, ma alla ei anna!
Kellega koos elad?
Emme-issi tiiva all
Mis on Su lemmik meigi- ja juuksehooldustooted?
Meigitoodetest on lemmikud näiteks Ontic Minerals päieksepuuder toonis Cacaoblast. Väga hea highlight ja särava efekti annab Maybelline stobbling liquid. Huulepulkadest armastan Avon Mark huulepulka toonis Plumping Plum. L'Oreali Brow Artist kulmutušš on aga täielikult asendamatu toode minu meigikotis!
Hoolimata sellest, et mul on paksud juuksed, siis eeldatakse, et ma näen nendega kolepalju vaeva - tegelikult üldsegi mitte. Kannan aeg-ajal juukseotstesse Rich argaaniaõliga juukseõli, šampoonidest armastan kõige rohkem Linea Natura bambuseekstraktiga šampooni ning maskidest suudab kõige paremini toimida Kemoni Actyva Disciplina Mask, mis on mõeldud spetsiaalselt lokkis ja laines juuste toitmiseks.
Mis on olnud Sinu jaoks iluuisutamise juures kõige raskem?
Kui mõelda näiteks elementidele, siis on minu komistuskiviks sammud, raske on öelda, kas asi on minu jalgades, mis ei suuda piisavalt hästi puusade küljes vingerdada või on probleem selles, et teooria õppimine jäi uisutamise algusaastatel kesiseks... vot ei tea. Kui aga mõelda iluuisutamist üldiselt, siis on minule väga raskelt mõjunud pidevad treenerivahetused, mul on neid kokku olnud lausa nii palju, et selleks ei piisa kahe käe sõrmedestki... Samas on keerukad ka võistlused ja seestpoolt närvi võistlusnärv, uhh!
Kas Sul on eeskujusid iluuisumaailmas?
Kusjuures kindlat lemmikut isegi pole, noorena meeldis mulle väga Brian Jourbet oma ülilaheda gaalakava pärast https://www.youtube.com/watch?v=IlCecOFYerM
Kas Sa jälgid suuremaid iluuisutamisvõistlusi (nt Iluuisutamise MM)?
Jaa, absoluutselt! See annab niii palju inspiratsiooni ja kuidagi võluväel tulevad just sel perioodil alati kõik elemendid imehästi välja :D
Kas Sul on kunagi olnud hirm jääl olemise ees? (Olen ise spordisõber, aga jääd kardan hirmsasti juba lapsest saati. :D Huvitav, kas ja kuidas oleks võimalik see hirm seljatada?)
Hirm jääl olemise ees on tingitud olnud pigem võistlusnärvist ning nii mõnelgi korral on näiteks tekkinud selline "vaimne blokk" mõne elemendi ees, mille sooritamisel olen varasemalt väga valustasi kukkunud, kuid soov uisutrenni minna tuli mul tegelikult iseendal, seega sellist hirmu nagu Sina tunned ilmselt kogenud pole... Hirmudest kõige lihtsam lahti saamise viis on nende ületamine, kuid seda on 50x kergem öelda kui teha. Soovitan kindlasti veel proovida uisutamist ning kui huvi on, siis miks mitte otsida omale uisutreener kasvõi üheks tunniks, et saada mõnusasti liuglema treeneri näpunäidete abil! :)
Kuidas vormi hoiad? Milliseid treeninguid teed veel peale iluuisutamise ja kui tihti?
Seoses gümnaasiumi lõpetamisega tegin just aprillist alates pisikese pausi iluuisutamisega, kuid varasemalt oli see väga suur osa minu füüsilisest aktiivusest (muideks, iluuisutajate treeningutes on 50% ulatuses üldfüüsilisi treeninguid ning just nendest trennidest on tulnud lihasmass ja vastupidavus). Kuna jooksmisega ma eriti sina-peal just pole, siis kevadel ja suvel armastan tohutult rulluisutamist ning mul on hea meel, et saan sellega alustada, sest ilmad on läinud palju paremaks!
Isegi kui jätsin mõneks kuuks uisud pisikesele puhkusele, siis olen tublisti vaeva näinud jõusaalis, et vormida keha "jõulisemaks". Jõusaali püüan jõuda 2x nädalas, mis on minu arvates küll ja veel just vormis hoidmise eesmärgil.
Kas Sa oled tugevam humanitaar- või reaalainetes? 
70% tugevust reaalainetes, sest füüsika on minu puhul küll komistuskiviks erinevalt matemaatikast ja keemiast, mida ma väga armastan!
Millised on Sinu kõige lemmikumad ja mittelemmikumad ained koolis?
Kui oleks vähegi võimalik olnud, oleksin keemiatunde lausa kolmekordistanud, põhikoolist igatsen väga käsitöö ja kodunduse tunde. Matemaatika on samuti kõik 12 aastat väga mõnus olnud! Ühiskonnaõpetust pean aga kõige silmaringi avardavamaks ning eluliselt kasulikumaks õppeaineks ning minu jaoks on mõistmatu see, miks on seda ainet vaid lõpuklassides (9. ja 12. klassis). 
Vene keelt õpiks samuti hea meelega edasi, mis sellest, et see kolepalju vaeva vajab, kuid on ülimalt kasulik!
Kuna minus on väga vähe humanitaarhuvi, siis on raskeimaks ja sealhulgas ka ebameeldivaimaks aineks saanud ajalugu, mida ma loodetavasti tõestii enam kunagii õppima ei pea. Minu jaoks on väga väga väga raske õppida pähe suuremahulisi fakte, sest mulle meeldib läheneda kõigele loogikaga, kuid ajaloos saab loogikat kasutada vaid vähesel määral. Muusikaajalooga täpselt sama lugu.. palju vingem oleks lihtsalt keset päeva 75 min lõõritada... :D
Kas oled heiti ka saanud?
Eks ikka ning sellega on ilmselt kokku puutunud suur osa blogijatest. Mõned asjad lähevad hinge, mõned panevad muigama. Minuga on koguni pahandatud selle pärast, et toode pole lugejale sobinud, kuid minule sobis ülihästi... Sellised situatsioonid panevad muidugi kukalt kratsima, sest blogis lähtungi oma arvamusest ja kogemustest ning ilmselge on see, et kui miski sobib mulle, ei pruugi see sobida 2500 lugejale, kes mul on ning vastupidi.
Ükskord kirjutati kole naeratus ka.. hahha, aga just selle naeratuse pärast, mis mulle ortodont kinkinud on soovin ka ise hambaarsiks saada, seega lasin selle lausel lihtsalt mööda külgi alla veereda ning lootsin, et kellegi päev sai vähemalt paremaks :D


Hinge kriipivad küsimused võivad veel kommentaarides oma vastuseid leida, kuid minu jaoks oli vastamine küll nii nii vahva ja põnev ning nii tore on teada, et on palju seinast-seina valdkondi, mis minu lugejatele huvi tekitavad! Te olete nii vinged, aitäh!!!!! :)

Ühtlasi - väike feim on alati hea ehk viska hääl mulle blogiauhindade jagamisel, minu blogi leiad ilu- ja moeblogide valdkonnast http://eba.marimell.eu/

Head und aga nüüd, kell on kolepalju saanud!
Eliise

You Might Also Like

0 comments