Toidujuttu: Valio Alma maitsvad jogurtiunelmad magusasõpradele

märts 13, 2016

Hei kullakesed!
Olen teid nüüd pikemaks ajaks omapäi jätnud, kuid tundsin, et ei saa lasta sel nädalal lõppeda ilma et teid kasvõi ühegi postitusega kostitan.
Hiljaaegu saabus minuni üks magus kotitäis Valiolt ning oh... minu maitsemeeled on võlutud! Valio on välja tulnud kahe jogurtiga ning uute ja põnevate Panna Cotta maiustustega.


1) Valio Alma kirsi-kaneeli jogurt
Alma klassikaliste jogurtite perre on lisandunud uus ja põnev kirsi-kaneeli maitse, mis võlub oma meeldivalt kirsise hapukuse ning südantsoojendava kaneelise nüansiga. Ideaalne kaaslane hommikumüslile või iseseisvalt nautimiseks kerge magustoiduna.
Armastus käib kilo kaupa!

Tundub, et selle jogurti näol on minu enda maitseharjumuste järgi jogurti kohandamine võimalikult kergeks tehtud. Vahet ei ole, kas maiustan niisama jogurtiga või söön seda koos müsliga, siis kindel on see, et alati raputan peale kuhjaga kaneeli. Nüüd saan selle "etapi" vahele jätta ning koheselt jogurtit nautida. 
Kaneelimaitset on tunda päris mõnusasti ning eriti meeldivad on jogurti sees olevad suured kirsitükid! 
Jogurti maitse on kergelt hapukas ning kaneel annab sellele ka veidike jõulust vürtsi! :)

2) Valio Alma Panna Cotta magustoidud
Alma uus Panna Cotta seeria on uus naudingumagustoitude seeria, milles leiad restoranihõngulise magustoidu oma enda koduses keskkonnas.

Panna Cotta maiused on ühed (heas mõttes) kummaliseimad piimatooted, mida eales maitsnud olen. Need on justkui tarretatud kohupiimakreemid, millele on lisatud väga erilisi "kastmeid". Lisaks erilisele koostisele on need kõik kolm aga imemaitsvad ning mõnusad hommikused äratajad. Panna Cotta maiustus kaalub 110g ning see on täpselt üks mõnus kõhutäis söögikorra lõppu. 
PS! Eriti mõnusa suussulava koosluse moodustavad need kohviga!
Kui võrrelda aga erinevaid maitseid, siis minu vaieldamatu lemmik on Panna Cotta mangomoosiga!
Mangomoos annab Panna Cottale kergelt hapuka ja troopilise maitse ning kuna mango pole eriti populaarne piimatoodetes, siis on see nii hea ja eriline amps vastukaaluks erinevatele marjastele jogurtitoodetele, mida poelettidel mustmiljon erinevat sorti leidub ning üsnagi igapäevased on.
Neile, kes aga suured marjaarmastajad on, sobib ideaalselt panna Cotta vaarikamoosiga, mis kusjuures samuti kergelt hapuka maitsega on. Vaarikaga Panna Cotta sai minu pere suureks lemmikuks jällegi samal ajal, kui just teised, veidi uudsemad maitsed maiustajaid erinevalt minust külmaks jätsid. 
Tõelistele magusasõpradele leidub aga magusavajadust rahuldavas karamelliga Panna Cottas palju avastamisrõõmu. Tegelikult on mul hea meel, et see polegi just see kõige magusam karamell vaid just piiripealne, sest ma pole eriti suur karamellisõber, kuid siiski ei keelduks ka sellest magusaampust mitte kunagi. Minule meenutab see natukene isegi Mc Donald'sis pakutavat Mc Sundae'd karamelliga :)

3) Valio Alma virsiku-crème brûlée jogurt
Alma klassikaliste jogurtite perre on lisandunud uus ja põnev virsiku-creme brulee maitse, mis võlub oma mõnusalt mahlaste virsikutükkidega ning Alma Muah koorejogurtite seeriast tuntud hõrgu creme brulee maitsega. Ideaalne kaaslane hommikumüslile või iseseisvalt nautimiseks kerge magustoiduna.
Armastus käib kilo kaupa!

Minu suhted virsiku-, aprikoosi- ja ploomimaitseliste jogurtitega on miskipärast vägagi külmad, kuigi värskel kujul puuviljadena maitsevad need mulle väga. Esialgu olin ka selle jogurti suhtes skeptiline, kuid uus creme-brulee maitse suudab virsikut täiendada nii, et isegi mina haarasin rõõmuga käe selle jogurti järgi. Creme-bruleega Muah pisike topisjogurt sai juba eelmises Valio Alma toodete katsetes minu suureks lemmikuks ning mul on väga hea meel, et seda maitset on veelgi julgemalt edasi kantud ka teistesse toodetesse, sest see moodustab koos virsikuga väga mõnusa ja magusa koosluse!


Kuidas teiega lood on? Minul tekkis küll üks suur jogurtiisu seda kõike kirjutades ja meelitavaid tootekirjeldusi lugedes... :D

Nautige saabuvat nädalat, pai-pai kõigile!
Eliise

You Might Also Like

2 comments