Elust enesest: Instagrami muinasjutumaailmast

november 08, 2017

Heia!
Tavaliselt mind just blogist jutustamast ei leia, kuid just täna on see päev, mil soovin oma mõtted kirja panna ning seda üsnagi elulisel teemal vastukaaluks ilupostitustele.
Tänase postituse pühendan Instagramile ning lahkan veidike seda, miks ma tunnen, et olen läbikukkunud Instagrammer ning kust leidsin uue väljundi oma postitusteks.

Alustan aga ühest vahvast ja mõtlemapanevast Triinu Halliste artiklist, mis mind septembri alguses veidike maa peale tagasi raputas: http://www.yu.ee/kust-parit-naise-iluideaalid-ehk-maailm-mis-kummardab-uksmeelselt-ja-kindlalt-modelleerimistehnikat/
Äratundmisrõõm?
Instagramist rääkis hiljuti ka Elisabeth oma videpotituses, kus selgitas põhjuseid blogielust taandumiseks ning mainis ka seda, et tal puudub sarnaselt minule tunnetus postitada. Ehk ka minule tundub küllaltki tihti, et minu igapäevaelus pole momente, mis vääriksid pidevat klõpsimist või kui neid isegi on... siis miskipärast ei tõuse minu käsi koheselt telefoni järele kui on toimumas midagi erilisemat.
Usun, et enamus hetki elus on kordumatud, erakordsed ning erilised ning minu jaoks on tõeliselt kahju saada nendest hetkedest vaid tükike, sest 2/3 ajast kulub Instagrami postituse tarbeks klõpsimisele/filmimisele/Storysse töötlemisele.
Ja kohe päris ausalt tundub mulle, et minu igapäevased keemiatunnid ei ole kindlasti need, mille vastu minu lugejad huvi võiksid tunda... ma arvan?
Teeb see aga minust läbikukkunud blogija?
Siiralt loodan, et mitte, kuigi usun, et jälgijate arv võiks olla kindlasti suurem kui kajastaksin Storyde kaudu oma igapäevaseid kohvijoomisi, meike, riidevalikuid, treeningud, õpinguid, veelkord õpingud, toitumisharjumusi jne jne.
Miks?
Sest inimesi huvitab teiste elu - mind ka! :D
Pahatihti aga unustame endale peale panna filtri, et säästa iseennast, et lõpetada iseenda võrdlemine teistega, et lõpetada erinevate materiaalsete väärtuste hindamine tühpaljaste Storyde ja postituste põhjal, et lõpetada teiste elu idealiseerimine. See on Insatagram - muinasjuturaamat!
Seetõttu olengi loobunud Instagrami võidujooksust.
Sel põhjusel olengi nö "periooditi Instagrammer" ehk minu feedil võib olla tükiks ajaks vaikus, kuid samas võin järgmisel hetkel leida väga palju vahvaid pildikesi, mida igapäevaselt postitada.
Ühel vaikuseperioodil avastasin enda jaoks https://www.instagram.com/lucygrassso/ ning sain tema seinalt meeeeltult inspiatsiooni. Eelkõige lõi minu peas põlema tuluke, mis andis mulle mõista, et see on see, mida olen ammu enda sotsiaalmeedias teha tahtnud - suhestuda!
Seesugune vahvate mõtteterakeste postitamine on nii hea ja geniaalne viis eneseväljenduseks! Muuhulgas näeb ka kogu feed ülimalt põnev sel moel postitades välja (seda küll ainult 1x kolmest juhust, kuid ikkagi!)
Olen oma blogi juba algusest peale pidanud mõttega aidata - olla see, kelle abil võiks leida uusi meigitooteid, ilunippe, vahvaid leide riidepoodidest ning nüüd saaksin olla ka see, kes jagab oma jälgijate igapäevaellu meeldivaid ja edasiviiva energiaga mõtteterasid - jaaaa!
Miks aga just eestikeelsed postitused? Sest ma olen mõnes mõttes väga suur patrioot ning armastan eesti keelt ja kultuuri. See on ka põhjus, miks minu blogis puuduvad inglisekeelsed tõlked postitustele ning miks püüan leida võimalikult paljudele inglisekeelsetele sõnadele eestikeelseid vasteid. Kuna eesti keeles on väga palju ilusaid mõtteid ning mul on kodus mõnus kuhi raamatid mõtteteradest, siis polnud küsimustki, et ideest saaks teostus. Saigi! Vaata lähemalt https://www.instagram.com/iluexpress/
Juba esimene postitus sai niivõrd palju positiivseid kommentaare ning pea igal postitusel on tubli arv klikitud "save", mis näitab, et olen oma sõnumi suutnud nii mõnegi inimese südamesse viia! Jeehu! ;)
See on see mida mina teen, kuidas mina elan ning millist külge oma elust näidata soovin.
Siirust.
Lihtsust.

Eliise

You Might Also Like

2 comments

  1. Sa oled nii ilus, tark ja motiveeriv inimene, et ausalt öeldes loeksin küll rõõmuga rohkem Su igapäeva elust.
    Tõesti väga põnev oleks lugeda Su toitumise kohta(kuidas oled nii super vormis?:O)
    Ülikooli kohta, igapäevaelu kohta. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vauuu, kui motiveeriv kommentaar, aitäh, et oma mõtteid minuga jagasid! Võtan Sinu kirjutisest inspiratsiooni ning püüan neid teemasid blogi vahendusel kajastada ;)
      PS! Vbandused, et ommentaari nii hilja märkasin, miskipärast ei andnud mulle Blogger mite ühtegi teadet selle kohta :(

      Kustuta