Elust-enesest: minu igapäevane juuksehooldus (paksude ja lokkis juuste eri!)

märts 21, 2018

Oh, hei mu kaunitarid! Mu käed lausa värisevad põnevusest, sest tean kui väga te seda postitust olete küsinud ja oodanud ning nüüd on minu ainaks mureks see, kas kõik kõik saab ikka ilusti kirja. Juttu tuleb minu juustest ning sellest, missugusel moel ma neid igapäevaselt hooldan, sest paljude jaoks tundub miskipärast paksude juustega elamine nagu mõni "haigus", millega igapäevaset hakkama peab saama - kaugeltki mitte! Või vähemalt minu jaoks... :D 

Minu päev algab ning lõpeb a l a t i juuste kammimisega (va need juhud, kui tahan hommikul lokkidega kodust väljuda). Hommikune juuste kammimine on ilmselt kõigile ilmselge, kuid õhtune kammimine on aga ülioluline selleks, et hommik muretum ning valutum oleks. Muuhulgas keeran alati ka ööseks juustesse krunni, et hommikul vähem pusasid oleks ning samuti on ka Danerol palju muretum magada, kui terve padi minu juukseid parasjagu täis pole... :D
Kammimiseks kasutan ühtekokku 2 erinevat tüüpi harja:
Tangle Teezer harjad
Minu kergesti pusasse minevate juuste parimaks kaaslaseks on Tangle Teezer ning seda lausa kahes variandis. Suurem TT-hari aitab mind juuste pesemisel, sest just pärast maski pealekandmist meeldib mulle juukseid harjata, et mask ühtlasemalt juustesse jaotuks ning pärast pesemist juuste kammimist lihtsustaks.
TT-harjad on ka 100%-liselt ustavad kaaslased pärast juuste kuivamist, sest TT-hari saab väga hästi hakkama lokkide vahel peituvate pusakeste lahtikammimisega.
Väiksem ja kompaktsem TT-hari on igapäevaselt ka minu käekotis, sest nii mõnelgi korral tekivad pärast salli kandmist minu juustesse pusad ning seetõttu on harja kaasaskandmne lausa hädavajalik!
Naturaalsete ja tömbiotsaliste harjastega lapikhari 
Nendel päevadel, mis jäävad kahe pesukorra vahele, armastan kasutada aga hoopiski pehmemat ja tihedamate harjastega kandilist juukseharja, mis on soetatud TradeHousest, kuid praeguses tootevalikus just konkreetselt seda harja ma ei märganud. Selle harja eelis seisneb selles, et see on juuste vastu tibake õrnem ning ka juuksekarvade väljalangemise arv on selle harja kasutamisel väiksem.
Muuhulgas jätab hari juuksed pärast kammimist ülipehmeks ning tömbid plastikust piid peaksid kammimise ajal peanahka masseerima, mis peaks omakorda aga juuste kasvu parandama.

Invisidobble juuksevõrud
Ma tean, et nii mõnegi jaoks tuleb just see alapunkt üllatusena, sest kuni veebruarikuuni ma sõna otseses mõttes laitsin kõiksugused juuskevõrud maha just sel põhjusel, et mul on nii paksud juusked ning juuksevõrud ei saa nende ülevalhoidmisega hakkama. Kasutasin juuksevõrusid ainult öösiti, sest teised jäigad juuksekummid hakkaksid mind öösel häirima. 
Ühel heal päeval purunes aga minu viimane kummist patsikumm ning kasutasin asendusena Invisidobble juuksevõru treeningu ajal. Olgugi et juuksevõrud ei suuda endiselt minu juukseid pikka aega kõrges hobusesabas hoida, siis miskipärast ei suutnud ma enam tavalisi kummist juuksekumme kasutada. Need tundusid nii "ahistavad", vastikud ja valusad. Ning nüüdsest ongi mustad Invisidobble võrud igapäevaselt minu kaaslaseks just sel põhjusel, et neid on nii mugav juustest eemaldada ning kandmise ajal on need peaaegu et märkamatud nii visuaalselt kui ka "füüsiliselt".
Muuhulgas poleks ma eales osanud arvata, et nendega nii kauneid krunne teha saab! Tavaliselt olin ikka messy bun'i saavutamiseks juuksenõelu kasutanud, kuid nüüd saan selle soenguga vaid juuksevõru abil hakkama.
Jah, Invisidobble võrud venivad küll suhteliselt kergest välja, kuid iga natukese aja tagant teen neile restarti kuuma- ja külma veega, et taastada nende algne kuju.

Šampoonid, maskid, palsamid
Ma olen teile põgusalt teinud juttu Alfaparfi Reconstruction sarja toodetest, kuid täna saan teile neid veelgi lähemalt tutvustada. Tegemist on Alfaparf Milano professionaalsete juuksehooldustoodetega, mis tavaklientidele eriti hästi kättesaadavad polegi. Minule hankis Reconstruction sarja šampooni ja maski minu juuksur Reelika, kuid hiljem selgus, et just need tooted on saadaval ka Võlumaa ilusalongi veebipoes ning ka salongis kohapeal. Seda ka kuni 26. märtsini -15% soodsamalt sooduskoodi iluexpressblogi kasutades. Lingid Alfaparfi šampoonile ja maskile leiad Võlumaa ilusalongi veebpoest:
Alfaparf Milano Recostruction šampoon 
Alfaparf Milano taastav mask
Mina olen Recontruction sarja kasutanud oktoobri lõpust alates ning oma juuksuri soovitusel olen antud toodetega läbi teinud kuuri, mis kestis 1,5 kuud. Esimesed jahmatavad tulemused paistsid välja juba esimese pesuga ning isegi Danero oli tulemusest hämmastuses ja kui mees satub naise juustest pöördesse, siis peab nendega tõesti midagi väga hästi olema! :D
Reconstruction sarja šampoon toimib sügavpuhastavalt ning seetõttu suudab see ideaalselt võidelda liigse mustuse- ning keresti rasuseks muutuva juuksetüübiga.  Nii nagu ikka kasutan mina šampooni vaid juuksejuurtel ning minu pruuniks värvitud juustele šampoon liiga ei teinud ning värv püsis peale igat pesu jätkuvalt sellisena nagu oleksin äsja salongist väljunud.
Reconstruction maski võib kasutada nii palsami kui ka maskina, kuid võite pakkuda, missuguse variandi kasuks minusugune laiskvorst 99% juhtudest otsustas. Kuid hoolimata sellest, et lasin maskil vaid 2 minutit juustes mõjuda, on tulemus erakordselt pehme ning juuksed imehästi kammitavad. Minu karmi tüübiga juustele on seesugune tulemus lausa ime ning vaid väga väheste toodete poolt teostatav. Eriti mõnus on muidugi see, et tulemus paraneb iga kasutuskorraga ning juuste kvaliteet muutub järk-järgult palju paremaks ning juustele lisandub hulganisti elujõudu. 
Šampooni ja maski kasutasin kuurina sel põhjusel, et 1.5 kuu möödudes hakkasin märkama, et mu juuksed muutuvad tsipake ületoidetuks ning vajaksid vaheldust kergemate toodete näol. Nüüd teen igakuiselt nädalaseid kuure ning kasutan Alfaparfi toodete kõrval ka KYO šampooni ja palsamit, millest rääkisin lähemalt siin: Tootearvustus: mesimagusad puudutused Imperity ja KYO poolt juuksehoolduses

Üks kõrvalepõige - lasen oma juustel alati loomulikult kuivada ning hoidun föönitamsiest nii palju kui võimalik. Sirgendajaga kohtusid minu juuksed ~2 aastat tagasi ning ka lokitangid pole minu juustele tuttavad :)

Viimistlusvahendid
Selles valdkonnas saan sisuliselt jätkata sealt, kust pooleli jäin, sest olen viimistlusvahenditest leidnud omale uue lemmiku Imperity spreipalsami näol, mis on isegi juuskeõlid minu igapäevases juuksehoolduses asendanud. Pihustan spreid hommikuti kas vahetult juustesse või lapikule juukseharjale ning kammin juuksed läbi, et toode niisutatavus oleks maksimaalne. Kuna tootel on niivõrd hea lõhn, siis kasutan seda sageli ka siis, kui teen krunni, sest pole midagi mõjusamat, kui avada keset päeva juusked krunnist ning lasta vallanduda sellel mesimagusal lõhnal! Tõeline komplimendimagnet!
Juukseõlid on mu igapäevases juuksehoolduses jäänud kõrvale eelkõige spreipalsami tõttu kuid ka sel põhjusel, et ma pole võtnud südameasjaks oma varusid täiendada. Hetkel on mul kasutusel Artistry Satinique juukseõli, kui kuna see on üpriski otsakorral, siis kasutan seda kokkuhoiu mõttes vaid äärmisel vajadusel.
Juukselakid ning geelid on minu igapäevasest juuksehooldusest väljas, seega nende juures ma pikemalt ei peatuks.

Aga kes hooldab veel minu juukseid? 
Minu juuksuri kohta on uuritud päris mitmeid ja mitmeid kordi ning minu juuste eest on juba viimased 2-3 aastat hoolt kandnud Reelika Selene ilusalongist. Kui ma läksin eelmise aatsa suvel tema juurde balayage ideega, siis teadsin, et ta saab sellega suurepäraselt hakkama! Tol hetkel näitasin talle veel ka inspiratsiooniks pilti sellisest kaunist naisest nagu: https://www.instagram.com/p/BXk_c0QFFPB/?taken-by=luanasilva
Selleks, et mu juuksed kohe liiga palju kurja ei saaks, siis blondeerime iga juuksuriskäiguga järk-järgult, seega on veel mõned tiibutamised ees ootamas, kuid eks ka soe suvi ning päike hakkab kindlasti oma tööd tegema :)
Juukseid lõikan ~1,5 kuu tagant ning sellest on juuksuri sõnul minu juuksetüübile küll ja veel (aga ma ju niiii armastan seda värske lõikuse tunnet!!!). Kuid kuna ma olen juba ammusest ajast endale Femelli juuksurikäärid koduseks kaustamiseks ostnud, siis aeg ajalt lõikan katkiseid juukseotsi ühekaupa ning see aeganõudev, kudi miskipärast erilisel moel rahustav tegevus suudab juustele palju värskema tunde anda ning vältida nende murdumist.

Uhh, seda kõike sai nüüd nii nii palju KUID kui ma suutsin unustada midagiiii, mille vastu sa väga-väga huvi tunneksid, siis kirjuta julgelt kommentaaridesse! :)

Olete nii erakordsed ja vahvad, aitäh, et olete selle postituse jaoks mulle nii palju inspiratsiooni andnud!
Eliise

You Might Also Like

0 comments